Palacsintás móka

A palacsintás mókáról.
Nem régen, május 28.-án reggel közzétettem egy képet, amelyen egy alaposan kiégett palacsinta hamvai láthatóak.

Fekete palacsinta

Ezzel kapcsolatban többen megkerestek, hogy ne vegyek ilyen bolti szart, hanem megtanítanak palacsintát sütni.
Nos, szeretnék pár dolgot leszögezni így elöljáróban.

A készresütött, vákumcsomagolt palacsintát csupán idő kezelési célok miatt vettem, és veszek a jövőben is, tehát ennek semmi köze ahhoz, hogy tudok-e palacsintát sütni, vagy nem. Egyébként, tudok. Sőt, dobálva fordítani is tudom, tetszőleges 180, 360, 540, 720 vagy akár 900 fokost is tudok dobni. De, a konyhapultom fölött tántongó közel 5 méteres belmagasságnak köszönhetően ennek a sokszorosát is lehetne, csak ezt nem tudom garantálni üzembiztosan.

Szóval az idő.
Zora próbált meggyőzni arról, hogy gyorsabban kever be, és süt palacsintát, mint én átmegyek a szomszédban található éjjel nappaliba és beszerzem.
Lássuk csak a példát, ahhoz, hogy csak a tésztát elkészítsük kelleni fog liszt, tojás, szóda (rosszabb helyen ásványvíz). Nos, lisztem most például nincs otthon, és szerintem tojásnak is hijján van az otthoni éléskamrám, így azt is be kellene szereznem valahonnét, így már vert helyzetből indul az időverseny.
De nézzük tovább, mivel nincs fix főző alkalmatosságom, gáz, vagy villanytűzhely formájában. Így csak egy szekrényben elcsomagolt duál főzőlapom van, amelynek csak a kisebb fele működik. Így a kitalálástól nagyjából 8 percnél járunk, és még csak lisztünk, tojásunk van, de bekevert tésztánk nem, és egy főzőlapunk, ami hideg. Kb. 5-6 perc mire üzemi hőmérsékeltre melegszik a főzőalkalmatosság, és még nem kezdtük el sütni. Ez palacsintánként mondjuk 2-3 perc.

Tehát az első palacsinta tálalásáig 20 perc telt el.

Míg a másik esetben a 8 percen belül megjöttem a szomszédból, a csodás elektromos sütőm pedig 2-3 perc alatt megmelegíti mind a 12 palacsintát, ami ebben a vákumos csomagban található. További előnye, hogy utána nem kell serpenyőt, keverőedényt, és a pultot letakarítani.

Ami, nem elhanyagolható szempont, abban az esetben, ha az ember munkába indul.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.