Újabb ingatlanos trükk?

Egy érdekes ingatlanos trükkel sikerült megint szembe találkozni.

Történt ugyanis, hogy irodát kerestünk a ClickPapa csapat számára, ezért több ingatlanossal is beszéltem, preferált környék volt a belváros, Andrássy, Oktogon és Liszt Ferenc tér környéke.

Felhívtam egy hírdetést, nem vette fel, hívtam még egyszer kinyomott. Majd kaptam visszahívós smst, mivel közben dolgom volt (másik lakást néztünk, azt hiszem) nem vettem fel, így kaptam tőle még egyet, végül csak sikerült beszélni, elmondtam, hogy mit szeretnék, ekkor smsben, egy másik számról kaptam két smst egy Anna aláírású hölgytől, az időponttal és a hellyel kapcsolatban.

Amit lemondtak kb 1 óra múlva, de felajánlották, hogy egy házzal odébb van egy hasonló iroda, amit megnézhetnénk. Hát jó, legyen.

Elmentünk megnézni, ahova megjelent az eredetileg hívott ingatlanos srác, aki nem volt túlzottan bizalomgerjesztő, majd a tulajdonos aszisztense is. Megnéztük, tetszett a dolog, és némi habozás után átfáradtunk a tulajdonosok Oktogon túlsó sarkán lévő irodájába. Itt a szerződésből, és mindenből az ingatlanos srác látványosan ki akart maradni, hogy csak mi egymás közt kössük a dolgot, stb. Ami rendben is van, miért is lenne benne, neki egy dolga volt csak, hogy szállítson minket.

A szerződés írása közben, a srácnál, sajnos pont olyan papír nem volt, ami nekünk kellett volna, és egészen véletlenül a tulajdonos nővel is akkor találkozott először, és kérdezte is, hogy melyik iroda, mire mondta, hogy ő egyéni vállalkozó.

De letettük a foglalót, majd másnap a teljes kauciót, első havi lakbért, mindent.

Ez két hete történt, egy hete a tulajdonosnő pörög azon, hogy az ingatlanostól nem kapott számlát, és hogy kerítsük elő. Elkezdtünk utána nézni a dolgoknak, a hírdetést, ami után eredetileg mentünk még létezik, de más ingatlanosok nevén fut, a telefonszám a hírdetésen már nem az, és a cég, akitől a számla érkezett volna, 1 hónapja fel lett számolva… Igen, csinos kis dolog.

Innét jön a kérdés, hogy vajon ők végeztek-e egyáltalán valami tevékenységet, azonkívül, hogy kamu hírdetést adtak fel (délelőtt 10-kor még megvan az iroda, egy órával később már nem, de tök véletlenül a szomszédban van egy hasonló méretű, csak más elrendezésű iroda…), és valójában a szomszédban lévő, picit drágább, picit más irodát hírdették vele, eredetileg is?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.