2 Spaghi – a két olasz barát tésztaüzeme

A Gozsdu udvar mostanában meglehetősen felkapott lett, bár még mindig vannak, akik nem ismerik. De, szerintem többen, akik csak nem ismerik eléggé, mert ugye a Király utca felől indulva általában a GMK sarkáig szokás közlekedni, annál kijjebb minek is menni, ugye.

Nagy hiba így gondolkodni, mert így simán nem találkozik az ember az udvar szerintem egyik legnagyobb durranásával, a 2 Spaghi nevű kis olasz tésztaüzemmel. Igen, tésztaüzem, helyben készíti Matteo és Jacopo a tésztáit, amiből ebédidőben készítenek 2-3 félét kifőzve, azonnal fogyasztható, vagy elvihető formában. Békeidőben pedig bármit kifőznek a friss tésztáik közül. Péntek és szombat este pedig szendvicseket lehet tőlük beszerezni, hogy a buli után hazaténfergők se maradjanak minőségi olasz kaja nélkül.

Összességében egy zseniális hely, az elmúlt fél évben elég sok ismerősömet csábítottam el ide ebédelni, vagy vacsorázni, mert tényleg jó, és szerethető a hely, és a srácok is, akikkel a legkönnyebb angolul szót érteni, ha csak nem beszélsz olaszul.

Nem mellesleg, lehet náluk iszonyatosan finom Tiramisut kapni, ami miatt csak az adagméret miatt vérzik a szívem, mert legszívesebben az ember egyből kettőt-hármat megenne, de hát az meg nem illik…

Amin a legjobbakat szoktam derülni, az amikor a srácok hitvitát vívnak, és bizonyos kombinációkat nem hajlandóak elkészíteni, mert az úgy nem jó. Például raviolik egy részéhez nem adnak paradicsomszószt, csak olíva olajat, mert az úgy helyes és pont. Viszont minőségi alapanyagokból dolgoznak, az olajuk a paradicsom szószuk, és a boraik is rendben vannak.

Ezenkívül lehet náluk kapni a Chino nevű olasz üdítőt is, de én annak ellenére, hogy rajongok a csak külföldön kapható üdítőkért (pl. éveken át vadásztam Oranginát mindenhol, de mióta itthon is kapható, már annyira nem izgalmas) de nekem nem jön be. Viszont, a többi San Pellegrino üdítőt szeretem.

A galériát majd alkalomadtán frissíteni fogom új képekkel.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.