La Pizza di Mamma Sofia – a belvárosi pizzakirálynő

Elég régóta szeretnék írni, vagyis inkább ömlengéssel átszőtt élménybeszámolót megosztani veletek, erről a mesés helyről.

A helyzet az, hogy a belvárosban, a Ciao Panino bezárása óta nem lehet normális, autentikus, vékony tésztás pizzát kapni szeletelve. Ennek a méltatlan és mindenképpen áldatlan állapotnak vetett véget augusztusban a Király utca legforgalmasabb részén a Gozsdu udvar bejáratával szemben megnyílt La Pizza di Mamma Sofia.

Az első időkben, amíg nem volt kint semmiféle tábla a bolton az ablakban tornyosuló Nutellás üvegek csábító látványáról lehetett a helyet könnyen megtalálni, már persze abban az esetben, ha nem volt orrunk, hogy kiszagoljuk, hogy honnét jönnek ezek a mennyei illatok.

A hely egy picit szűkös, a pulton kívül két támaszkodásra alkalmas asztalnál lehet étkezni, de eddig két alkalmat kivéve inkább elvittem a szeleteimet és egy kicsit nagyobb nyugiban, vagy egy kapualjban fogyasztottam el.

A felhozataluk nem mozog túl széles skálán, csúcsidőben kb 6-7 féle pizzaszelet közül lehet választani, van sima margharita, olasz szalámis, sonkás-sajtos, hagymás-tonhalas, olivás, ruccolás, és a hely abszolút ékszere, a Nutellás. Ezenkívül kísérleteznek még más kombinációkkal is, egy időben volt grillzöldséges és ettem már gorgonzolás szeletet is, ez utóbbit azóta sem láttam kirakva.

A szeletekről nem spórolnak a feltéttel, és csak paradicsomos alappal dolgoznak, nincs tejfölös, juhtúrós, töpörtyűs, köleses, Isten tudja milyen hajmeresztő alap. A tésztával viszont ügyesen egyensúlyoznak, a papírvékonynál vastagabb, de a Pizza Forténál kaphatónál vékonyabb, de igényesebb is. A szeletek megfelelő méretűek. Nem találkoztam még sem megégett, sem nyers darabbal lassan fél éve tartó románcunk közben.

Az ára teljesen jó, 300 és 450 között van, bár a mostanában a környéken, sajnálatosan divatossá váló 200 forintos ár fölött van, cserébe a minősége teljesen más, sőt szégyenkezem is, hogy egy mondaton belül hozom szóba őket.

A nutellásról még egy pár szót. Már elsőre is perverznek hangzik a nutellás pizza, az első falat után pedig az ember elhúzza a száját, hogy basszus, ez tényleg perverz, viszont k*rva jó! A félreértések elkerülése végett, a nutelláson nincs paradicsomos alap, sem feltét, csak egy natur pizzalap, megvan kenve vele.

( Az asztrológiai iskola szünetében merészeltem egy ilyet enni, és csak fél évfolyamnak kellett elmagyaráznom utána, hogy hol lehet ilyen aljas dologgal bűnbe esni. 🙂 )

Ami dicséretes, hogy tényleg olasz termékekből dolgoznak, a pizzaalaptól az üdítőkön át, a Nutelláig 🙂
Nincs is jobb egy jó kis citromos San Pellegrinonál 🙂

Két dolog van, ami róluk eszembe jut, az igényesség, és a minőség. Eddig bárkit vittem oda, még nem panaszkodott. Nem mellesleg a pultos lányok is csodaszépek 😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.