Istent játszani

Nem olyan rég értem haza egy baráti iszogatásból, ahol Imre barátommal használtuk a szellemi adottságainkat, észleltük a mintázatokat, és egy szituációban megpróbáltuk kiugrasztani a nyulat a bokorból. Brigi bár nem szólt semmit, arra gondolt, hogy miért játszunk mi Istent. Ezt a gondolatot sikerült elkapnom, majd felhangosítottam, és elismerte, hogy igen erre gondolt most velünk kapcsolatban.

Innét jönnek a nehezebb kérdések, hogy vajon, ha van egy adottságod, képességed, amivel születtél, vagy nem születtél vele, de fejlesztetted, képezted, jogod van-e használni, és ha használod beavatkozhatsz-e dolgokba.

Ez a kis mimóza jellegű világkép aranyos, de nagyjából ugyanúgy fest, mint hogy van-e jogom az utcán sétálni, megállni a boltban reggelit venni, levegőt szívni, vagy éppen leparkolni valahova. Van, ha nem kellene használnom, nem használnám, ha nem kellene, nem fedeztem volna fel, nem fejlesztettem volna. Azt hiszem, mindannyian lelkiismeret furdalás nélkül beszélünk, ez sem különb sokkal ennél. Beszéddel is legalább annyira lehet valakit befolyásolni, mint a szálak húzogatásával, én határokon átnyúlással.

Nem érzem, hogy különösebb felelőssége lenne annak, aki használja, főleg akkor, ha ezzel nem rombolási szándéka van.

FRISSÍTÉS
Azok kedvéért, akik szeretnék érteni, de nem sikerül magyarázok egy picit. A tranzakcióanalitikus szemléletben, ez az úgy nevezett „Plüss nyuszi” játszma.
Ami arról szól, hogy vannak olyan személyek, és archetípusok, akik képesek átnyúlni az én határokon. Vagyis képesek az úgynevezett szabad akarat befolyásolására, képesek rávenni embereket dolgokra. Ez egy tanulható dolog, ahogy az ez elleni védekezés is. A legjellemzőbb ez a játszma típus olyan emberekre, akiket a születési idejük alapján skorpiónak szokás azonosítani, de mint írtam, nem csak rájuk jellemző.

“Istent játszani” bejegyzéshez 40 hozzászólás

  1. Zóna wazze nálad szánalmasabb szerencsétlen balfaszt még nem láttam. Örökös megfelelési kényszereddel, elbaszott életeddel, örökké elégedetlen szarházi olcsó stílusoddal és exhibicionista villongásaiddal, be nem tartott ígéreteiddel, undormány megjelenéseddel együtt szánalmas stílusoddal együtt is mindent számba véve nem lepődök meg azon, hogy nő helyett csak a faszverés jut neked ezáltal azon sem, hogy folyamatosan van min hisztériáznod. Komolyan sajnállak, röhejesen szerencsétlen szánalomkocka vagy.
    Tudom hogy ezt úgy sem mered kitenni a faladra de azért remélem felbassza az agyad az igazság. Tenni ellene úgy se tudsz ahhoz túl szar alak vagy!

  2. Hű, most aztán tényleg nagyon meghatódtam 😀
    Ahhoz picit korábban kell felkelned, hogy az ilyen útszéli stílussal bármit is elérj, de majd ha vállalod a neved, akkor reagálok érdemben is, de addig ennek nem érzem szükségét 🙂

  3. Én se, mert a fasz se kíváncsi a magyarázkodásodra. Nekem elég annyi, hogy olvasom ahogy folyamatosan kiröhögteted magad, és észre sem veszed, ahogy az általad a barátaidnak titulált emberek is lesajnálnak. 😉 Amúgy ha lenne agyad rájönnél, hogy tulajdonképpen segítettem neked ráébredni arra, hogy min kellene változtatnod ahhoz, hogy találj magadnak valami nőnemű egyedet, aki néhány hétnél tovább is el tud viselni.
    L.L. pedig a monogramom, fejtsd vissza wazze 😀

  4. Nem gondolom, hogy bárki is kért tőled bármit.

    Magadtól firkálsz, és gondolod magad kibaszott okosnak, anélkül, hogy fogalmad lenne rólam 🙂
    Érdekes lenne, ha aszerint élném az életem, amit az ilyen névtelen, arctalan senkik az oldalamra böfögnek.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.