El Bigote – az eszméletlen burritós

Arról már korábban sokat nyilatkoztam, hogy a street food, mint jelenség igen közel áll hozzám, nyaralások alkalmával zömmel ilyen helyeket preferálok, a mindennapokban pedig szinte csak ilyen helyekre járok. Egy idő után viszont unalmassá válik a pizza, gyros/kebab váltogatás. Ilyenkor általában Arriba Taqueria valamelyik helyét látogattam meg, esetleg az El Rapidót, de mióta megnyílt ez az eldugott kis hely az Király utcában elég sokat járok hozzájuk.

Annyit érdemes tudni a helyről, hogy a helyet biztosító ház nem engedélyezte, hogy helyben legyen főzés, vagyis, itt gyakorlatilag csak a már kész alapanyagokból készülnek a burritók. Az alapanyagokat pedig a Shiraz étteremből hozzák, mivel azonos a tulajdonosuk.

A tortillák négy féle potenciális töltelékkel készülhetnek, ez pedig, csirke, marha, chorizo, és serrano, bár ez utóbbit borsos áron mérik, nagyjából a többi árának a duplájáért. Ezenfelül kerül még bele saláta. paradicsom, kukorica, bab, pirított hagyma és még 1-2 nachos chipset is belemorzsolnak, majd jönnek bele az szószok, majd amikor elkészült még nyakon öntik még avokádós öntettel is. Általában lehet kérni csípősen is, de előfordult már, hogy éppen elfogyott.

És mindezt 790-ért 890-ért mérik.

Tartanak egyébként hűtött ásványvizeket, Corona Extrát, és San Pellegrinókat is 2-3 ízben, ezenkívül pedig spanyol borokból is pár fajtát.

Valamint, van néhány fajta tapasuk is, bár ebből nem nagy a kínálat.

Frissítés #1
Legutóbb, a Podmaniczky utcában járva feltűnt, hogy a korábbi – már évek óta bezárt – éjjel-nappali kisboltot átalakítják, és kirakták az El Bigote logót, majd mondta a tulajdonos, hogy még a Ráday utcában is fognak nyitni egy éttermet, így gyakorlatilag egy 3 üzletes hálózattá nőtte ki magát ez a kis hely, alig több, mint egy év alatt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.