Hajónapló, avagy elveszve a külvárosban

Egy estébe nyúló randim volt Ferihegyen, és bár a kisasszony hazahozott volna Kőbánya-Kispesten rakattam ki magam.

23:40 A metró hátsó bejárata felé vettem az irányt, ahol a rácsok már félárbócon voltak, ebből feltételeztem, hogy már elment az utolsó szerlvény. Helyesnek bizonyult a tézis.

23:45 Muszáj, hogy legyen valami éjszakai a környéken, ha innét nincs akkor sehonnét. Rátalálok két sofőrre, akik elmondják, hogy tényleg van, de ide a Köki terminál alatti buszmegállóba nem jön be, a híd előtt kell rá felszállni, a Bujdosó Székely mellett…

Megtalálom, és kevesebb, mint hét perc múlva jön. Taxi egy darab nincs a környéken, mire kijönnének, addigra már rég buszon lennék. Az éjszakai a belvárosig visz, olyan rettenetes csak nem lehet.

23:52 A busz teljesen üresen érkezik, itt már kezdek gyanakodni. A járat szám 909-es.

00:00 Mesésnek ígérkezik ez az egész, átmentünk a felüljárón, és azóta csak megyünk bele a semmibe.

00:03 Fogalmam sincs merre vagyok.

00:05 A kurva esőtől még nem látok semmit.

00:06 Éles saroknál vagyunk! Istenem, hogy kerülök én ide? Biztosan erre kell ennek jönni? Nem ugrunk még ki esetleg Vecsésre? Ja, nem onnét jövök. Itt laknak emberek?

00:07 Az éjszakai Deákon fog lerakni, de, ha így haladunk, leghamarabb jövőre.

00:10 Liget tér. Már csak azt nem tudom, hogy az hol a francban van…

00:11 Állítólag Kőbánya alsó környékén.

00:14 Remélem lassan a várost is elérjük…

00:16 Minden 4. megállóban állunk csak meg és 5-en vagyunk a buszon eddig, mint valami rossz zombifilm kezdőjelenetében.

00:17 Hightechkúti stadion
Elkiabáltam, elkezdett a busz megtelni zűrös, morcos alakokkal. Most egy megállót sem hagyunk ki, tömörülnek az emberek, egymáshoz préselődnek az esőtől ázott testek.

00:21 Sosem gondoltam, hogy az Orczy térnek egyszer így fogok örülni egy kicsit szellősebb lett a busz, az arcok cserélődtek, de a színvonal semmit sem javult.

00:25 Harminckettesek tere, innét már jár 6-os villamos éjszaka is, nagy baj nem lehet. Már, szinte hazai pályán vagyok. Végül, kis helyzetértékelés után maradok a helyemen, és várom, hogy történjenek a dolgok tovább.

00:28 Kálvin tér, beástam magam mélyen a székembe, betöltöttem az utolsó töltényem, veszek egy nagy levegőt, és várom a felmentősereget. Lemerült a telefonom, de 1 perc múlva leszállok. Túléltem. Hajónapló vége.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.