Belvárosi kebab háború

Érdekes dologra lettem figyelmes nagyjából egy hónapja, és a helyzet azóta is változatlan.

A belvárosban egy korábban fagyizóként, majd shotbarként üzemelő kis helyiséget átalakítottak kebabossá, de nem olyan akármilyenné, hanem az egyik hálózat tagja lett, ahogy a legtöbb ilyen a városban.

Próbáltak kezdetben kecsegtető 590-es árral támadni, majd, nagyjából egy hónappal később, hogy nem jöttek a vevő számok, sikerült még erősebben nyomni a ceruzát, és végül a bevezető ár 390 lett.

Háromkilencven. Nem vagyok árérzékeny ember, de, amikor a feliratot megláttam elkezdtem gondolkodni, hogy amikor Pestre költöztem 11 éve, már akkor sem nagyon lehetett 500 alatt kebabot venni. Szerájban már akkor is legalább ennyiben fájt, amikor először ott jártam, sőt a kedvenc Star Kebabomban is ugyanígy mérték, bár, talán a Nyugati aluljáróban még lehetett venni 450-ért, de az meg úgy nézett ki, mint ami kóbor macskából van.

Nekem, főleg közgazdaságilag érdekes, hogy amit tankönyvileg dömpingárnak neveznek, azt hogyan használják a gyakorlatban egy olyan környezetben, ahol a kétszázforintos pizzák helyett, az igényes, de kétszer annyiba kerülő szeletbár előtt áll a sor. Mert lehet, hogy Csepel külsőn ez a stratégia működne, de a belváros frekventált részein az ár másodlagos.

“Belvárosi kebab háború” bejegyzéshez 226 hozzászólás

  1. Az oktogoni Fortét tartom ár/érték arányban jónak.
    De, ha már arra jársz akkor érdemes picit messzebb merészkedni, és mondjuk a Pizzicába benézni a Nagymező utca 21-ben, vagy az Erzsébet krt. 51-be a Pizza Me-be.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.