Tegnapi sokk – Baki Ádám memorandum

Van egy album a gyűjteményemben, egy szerzői kiadás, amely az elejétől az utolsó hangig profi munka, ami a legtöbbet hallgatott korong az összes közül. Legalább százszor meghallgattam az elmúlt 6 évben mióta megvan. Néhány barátomnak mutattam is, nem könnyen fogyasztható anyag.

Ez nyilván a történetéből következően van így, mivel egy szakítás miatt született.

Tegnap úgy gondoltam, hogy megmutatom Laurának is.
Feküdtünk az ágyon, és nem volt kedvem levenni a polcról, ezért elkezdtem a telefonomon keresni, mert tudtam, hogy a szerzője Baki Ádám felrakta az oldalára, ahonnét le lehetett ingyen tölteni. Nem nyílik meg az oldala… Nem létezik már a domain név. Érdekes, mert 3 éve még tuti néztem az oldalát.

Elkezdtem rákeresni az album nevére, a szerzőre és csak az én korábbi bejegyzésemet hozta fel a kereső… Rosszat sejtek.

Majd elkezdtem a további találatokat nézni, és így elkomorodott az arcom. YouTubeon találtam egy videót, aminek az volt a címe, hogy Baki Ádám emlékére. Majd a Lángológitárok, a HammerWorld és a HVG cikkeire tévedtem, ahol arról írtak, hogy 2 éve Horvátországban egy autóbalesetben elhunyt a Stonehenge zenekar billentyűse, akinek szóló projektje volt az Every7Years.

Közben levettem a polcomról az albumot, és betettem a lejátszóba, hogy mégis megmutassam Laurának, hogy mi az ami nekem ennyire tetszett az életművéből.

Elkezdett szólni a lemez, én pedig csak néztem magam elé, csóváltam a fejem, és nem hittem el.

Nem hittem el, hogy a kedvenc albumom szerzője már nem él. Nem voltunk még csak ismerősök sem, váltottunk néhány e-mailt, és egyszer találkoztam vele, amikor nála jártam és átvettem tőle az albumot. De ez így megütött.

Az életem egy érdekes periódusában találtak meg a dalok, és nagyon mélyen belém égett. A mai napig van néhány szám, amit nem értek róla, de hatalmas az egész ahogyan van.

Mivel anno letölthető volt Ádám oldaláróla teljes anyag, és a borítón is azt szerepel, hogy személyes célra szabadon másolható, és megosztható, ezért most ez meg is teszem.
Akit érdekel, innét magáévá teheti.

Muszáj volt ezt így leírni, és megosztani veletek, az albumot is, a történetet is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.