Méltatlanul ismeretlen helyek: Monta’s Kitchen

Nem tudom ismeritek-e azt az érzést, amikor bementek egy helyre, rendeltek egy kis szkepszissel, hogy vajon milyen lesz miután a tányérotokon gőzölög. Majd az első falat után elszégyelled magad, hogy hogyan is gondolhattad, hogy ez nem lesz jó.

Pontosan ez történt velünk, amikor a thai konyha rajongóiként betértünk a Szondi utcában tanyázó Monta’s Kitchenbe!

A környék ugye nem túl bizalomgerjesztő, főleg, ha a Dózsa György út felől közelítjük meg a helyszínt, arra felé már elkezd sűrűsödni a hatodik kerület, néhány utcával lejjebb szürkülettől gengelő csoportok isznak és szotiznak a kapualjakban, tiszta 80-as évek hangulatát idéző kocsmák sorakoznak, pincében kialakított lakások sem ritkák amikbe előttük elhaladva önhibámon kívül is belátok, munkás környék, lepukkant utcák. Nincs ezen mit szépíteni. Szerencsére körút felől megközelítve szerencsére a fenti hangulati elemek hiányoznak.

Ezekből kiindulva a hely irány akár bizalmatlanok is lehetnénk, pedig teljesen alaptalanok az effajta előítéletek.

Elsőre egy zöldre festett kínai büfének tűnik, amíg szemet nem szúr a bejárat felett lobogó Thaiföld zászló, belépve pedig semmi sem emlékeztet az olcsó kínai büfék avas olajba fulladt szezámos csirkés légkörére. A thai konyhák legjobbjait kínálják teljesen korrekt árakon, sőt thai éttermek áraihoz képest kimondottan olcsón.

Bár maga a hely szűkös, összesen 6-7 főre van ülőhely, de igazából minek is, a betérő vendégek nagy része elvitelre kéri a kaját. A falon a thai uralkodóház képei láthatóak (Lau világosított fel erről, hogy ők azok), valamint kötelező berendezési tárgy az integető macska. Az étlapjuk magyar, angol és természetesen thai nyelvű.

Az ételek elkészítési ideje 5-8 perc között szokott lenni, függően nyilván attól, hogy elsőnek, vagy negyvekettediknek érkezünk, bár olyan még nem volt, hogy háromnál többen álltak volna előttem, viszont az nem ritka, hogy 3-5 adagot visznek el.

A leves kínálatuk felveszi a versenyt bármelyik belvárosi frekventált thai étterem leveseivel, a Pad Thai Kai – ami a mi személyes kedvencünk – a város legjobbja. Valamennyi jó nevű és kevésbé jó nevű thai éttermet megjártam már, szóval ezt egészen magabiztosan tudom állítani. Legalábbis, az én ízlésvilágomnak eddig ez ízlett eddig legjobban.

Tényleg nem tudok rosszat mondani róluk, a személyzet kedves és segítőkész, ha valaki elsőbálózóként esik át a küszöbön, többször végig hallgattam, ahogy türelmesen barchobáztak az odatévedőkkel, hogy mit is szeretnének enni.

Na jó, egyetlen szívfájdalmam van, méghozzá hogy nem tartanak Pananget, de ezenkívül tényleg kifogyott a panaszzsákom. Ja igen, és este 10-ig nyitva vannak, hétfőtől szombatig, ami ismét hatalmas plusz pont 🙂

A hely címe:
1067 Budapest Szondi utca 13

Weboldaluk:
siamfood.hu

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.