Baszd meg, Chester!

Amikor kijött a hír, hogy felakasztotta magát, nem akartam elhinni. Nem volt meglepő, de mégsem gondoltam volna, hogy erre szánja el magát.

Mindenki tudta, hogy évek óta alkohol és drog problémái voltak. Számos alkalommal volt elvonón, emlékszem többször csattantam fel reggeli híreket olvasva, hogy Chester baszd meg, megint mit tettél magaddal.

Most, pedig ez.

És ez úgy nagyon durva, hogy ugye két hete voltak Sopronban, ahová nem akartam menni, mert nem volt kedvem sátorban aludni, vagy éppen hajnalban haza autózni, esetleg reggel vonatozni, mert ugye kinőttem belőle.

Sosem jártam még a koncertjükön, és amikor még igazán a fénykorukat élték és a Thousand Suns túrné keretében 2010. október 25.-i párizsi olimpiai stadionban tartott koncertjükre akartam eljutni, mert akkor éppen kint voltam. Csak már jegyet nem lehetett kapni rá…

A legnagyobb tanulság számunkra talán ebből az, hogy ne halogassunk, mert lehet, hogy nem lesz legközelebb. Ahogy többé valószínűleg nem lesz Linkin Park koncert, vagy ha lesz is, az már nem lesz ugyanolyan. Sosem fog úgy hangzani az In The End, ahogyan 2000-ben hangzott.

Érdekes, hogy az én korosztályomból sokaknak, nagyon sokaknak rengeteget jelentetek ezek a számok, mi több, vannak olyanok, akiknek olyankor voltak ott ezek a zenék, amikor minden rossz volt.

Nálunk, teljesen más volt ez, mint a tenger túl partján, itt nem a dacos lázadás zenéje volt, legalábbis, akkoriban, amikor középiskolások voltunk ránk más volt jellemző, mint az amerikai, vagy a világ nagyvárosi lázadó fiataljaira. Valószínűleg mi, csak egyszerűen máshogy lázadtunk, de mi is lázadtunk.

Nekem például ez abszolút ilyen szerelmi bánatos zene volt, és akkor hallgattam sokat, amikor úgy éreztem, hogy szétszakad a szívem, és bármit megtettem volna, hogy az érzés elmúljon, mert nyilvánvaló volt, hogy akire vágyom az sosem lesz az enyém, és sosem fogja viszonozni ezt az érzést, én pedig csak ültem, és hallgattam Chesteréket, belülről mardosott a tűz, kívülről pedig szaggatta a dobhártyáimat a zene, és nem volt jó, de minden hallgatással jobb volt.

Nekem, ezt jelentették, és már soha többé nem láthatom őket élőben játszani.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.