Egyik meglepetésből a másikba

Még valamikor július elején foglaltunk két éjszakát az egyik Siófoki hotelbe. A foglalás után 2 nappal bejelentette a lakás tulajdonosa, hogy igazából el kellene költöznünk a lakásból, mert Airbnb rendszerében szeretné a jövőben hasznosítani a lakást. Nem mondtuk le a foglalást, mert gondoltuk, hogy addigra úgy is elköltözünk és jó lesz pihenni.

Így is lett egyébként, túl vagyunk a költözésen már majdnem egy hete, szinte minden a helyére került már és ránk is fért volna egy kis láblógatás.

Viszont, kiderült, hogy Launak a héten este 10-ig kell dolgoznia (amit a foglalás napján nyilván nem tudtunk) ezért pénteken nem tudunk lemenni. Lau felhívta a hotelt hétfőn, hogy mi a helyzet, és letudjuk-e mondani, vagy tudunk-e módosítani. Egészen lerázós és megfoghatatlan válaszokat kapott, ezért úgy döntöttem, hogy én veszem kézbe a dolgot.

Mivel Booking.com-on keresztül foglaltunk, írtam az oldalon a hotelnek, hogy szeretnénk módosítani a foglaláson, hogy ne péntek-szombat, hanem szombat-vasárnap legyen. Jött egy rövid és elutasító válasz. Amire reagáltam, hogy azért ennél értelmesebb és kevésbé amatőr hozzáállást vártam. Aztán kaptam egy hosszabb választ, hogy nem szeretnék hogy rosszul érezzük magunkat, de sajnos ilyen a szabályzatuk.

Leírtam nekik, hogy nagyon szép, hogy nem szeretnék, hogy rosszul érezzük magunkat, de ha nem tudunk elmenni, akkor is fizessünk, és módosítani sem hajlandóak, és persze a végre odaírtam, hogy egy Tékozló Homár posztot nekem meg fog érni a dolog.

Ezen a ponton következett 1 óra csend, majd kaptam 3 nem fogadott hívást egy német számról, mivel nem vártam hívást Németországból, ezért nem vettem fel. Nem sokkal ez után egy e-mail várt a Booking.com ügyfélszolgálatától, hogy felvették a kapcsolatot a szálláshellyel és ingyenesen lemondhatom a foglalásom. Majd egy újabb e-mail a hoteltől, hogy a foglalásom ingyenes törölték.

Teljesen meglepődtem, hogy a Booking.com csak úgy belépett a beszélgetésbe, és eljártak az érdekemben. Oké, elég sokat foglaltam már náluk, de azért erre nem számítottam. Szép volt 😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.