Vasárnap délutáni séta

Cigány bűnözésElérve egy újabb mérföldkőhöz az éppen aktuális webfejlesztési projektemben, úgy gondoltam, hogy akkor én most elmennék ebédelni egyet, meg még mondjuk sétálnom is kellene, csak így levezetés képpen.

Ezt egészen gyorsan meg is tettem, lévén a környéken van néhány gyors étkezési lehetőség.

Gondoltam teszek egy sétát, a körúton fel a Mechwart ligetig, majd a Tölgyfa utcánál vissza jövök, és hipp-hopp már itthon is vagyok. Közben beszélgettem Totyával telefonon, és amint így sétáltam, ő csak annyit tapasztalt, hogy egészen gyorsan elköszöntem, és leraktam a telefont.

Ez azért volt, mert az utcán, egy idősebb hölgy integetett nekem, hogy fiatalember, legyen szíves segíteni.

Annyit láttam, hogy a ház előtt vér tócsa áll, ezért be is léptem, a lépcsőházba, hogy mégis ki ad vért ilyen lelkesen.

A lépcső tetején a földön ült egy férfi, akinek a jobb kezéből dőlt a vér. Egészen gyorsan hívtam az 112-t, hogy így kérnék egy mentőt, meg akkor hamár akkor egy rendőrt is. A rendőrök olyan 9 perc alatt értek ki, mivel II. kerületiek voltak, a mentőnek egy picit tovább tartott, de legalább addig kifaggatták az urat, hogy mégis mi történt, mert az egészen addig nem derült ki.

A történet lényege (legalábbis a központnak ezt diktálta be az őrmester), hogy a srácot a VIII. kerületben megtámadta két roma illetőségű fiatalember, az egyik megvágta a kezét, majd együttes erővel kirabolták. A sértett a foglalkozását tekintve szobafestő, és nem is annyira férfi, inkább fiatalember, és enyhén ittas állapotban volt.

A kiérkező mentősök bekötözték a srác kezét, és a legutolsó információm szerint a János-kórházba szállították, ahol valószínűleg össze fogják varrni, ami ellen egyébként ellenkezett.
Mondjuk ketten vitték le a lépcsőn az autóhoz végülis, ez köszönhető volt szerintem az elvesztett vér mennyiségnek, vérnyomás leesésének, és az alkoholos befolyásoltságnak is.

Megköszönték, hogy hívtam a diszpécser központot, meg persze felvették az adataimat. Aztán hazafelé elindultam a vérnyomok mentén.

A lényeg, hogy nincs cigány bűnözés az országban…

“Vasárnap délutáni séta” bejegyzéshez 39 hozzászólás

  1. Vittél volna kenyeret, egyből tudtál volna tunkolni és meglett volna a kajálás is…

  2. Ezt most azért érzed, hogy nem egészen volt vicces.
    Főleg hogy semmilyen formában nem eszem vért.

  3. nem értem mit romázunk. a cigány az cigány. bár, ahogy egyik alkotmányjogász professzorom mondta, lassan odáig jutunk, hogy a cigány nem roma lesz, hanem indokárpátoid:)

  4. Szerintem is mindegy hogy hívjuk őket, úgyis tudja mindenki, ki kire gondol. Álszentség. Na meg kisebbségi ombudsman. Anyjuk, mindnek.

  5. én meg azt nem értem, hogy miert kell mindenki fejére cimkét ragasztani. kezd nagyon elegem lenni belőle.
    ez francia. ez cigany. ez azért nem jó, a másik amazért.
    ha fehér lett volna, nem mondtad volna, hogy két fehér csávó…
    mert persze az országban a létező összes bűnözésért ők a felelősök. mi meg szentek vagyunk. hagyjuk mar.

  6. hát, alkotmányjogon nekünk is azt tanítják, hogy olyan fogalom, hogy „cigánybűnözés” nincs…meg hogy a bűnözés nem fajspecifikus…. én őszintén szeretnék benne hinni, de tényleg… csak az a baj, hogy mindig történik valami, amivel pont az ellenkezője lesz igazolva…mármint hogy van.

  7. Szaffy, egy szóval sem mondtam, hogy csak ők. Viszont az tagadhatatlan tény, hogy a roma lakosság körében jóval nagyobb a bűn elkövetés aránya.
    Ez kriminalisztikai tény.

  8. egy szóval sem mondtam én sem, hogy ők….csak érdekes, hogy mikor hallasz vmi késeléses ügyről, családon belüli nemi erőszakról, leányanyákról, akik mindössze 11 évesek…akkor milyen érdekes, valahogy mindig kiderül, hogy roma származásúakról van szó. nem is értem…
    hozzáteszem: van cigány haverom és cigány barátnőm is. mindketten normális felfogású családból jöttek, ahol nem ciki tanulni és mindenki dolgozik. és mikor ők mondják, hogy szégyellik a származásukat és idézem „szégyellem a saját fajtámat”, akkor szerintem no komment. ja, nem tudom tudjátok-e közvéleménykutatást végeztek, hogy mit gondol az átlagember a bűnözésről és hogy lehetne megoldani a romakérdést az országban. az eredményt a mai napig nem merték nyilvánosságra hozni.

  9. szerencsemnek tarthatom, hogy nem kisebb nev oktatta az alkotmanyjogot, mint Vastagh Pal.
    erre az egesz cuccra meg csak annyit tudok irni, hogy nem kell a parasztvakitas, meg hogy eljunk egymas mellett csendben bekessegben… na EZ alszent duma.
    igen, a magyar alkotmanyjog nem ismer olyan fogalmat, minthogy cigany bunozes. de jelen helyzetben nem is errol van szo. egyszeruen arrol, hogy van egy nepcsoport, akik egyszeruen hirbol sem ismeri a tarsadalmi beilleszkedes fogalmat. jopersze, igen, tisztelet a kivetelnek, van olyan, aki nem a havi segely miatt csinal x gyereket, ismerek nem egy ilyen roma szarmazasu embert, es ezek kozott nagy szamban van olyan, amelyik – ha tehetne, es nem felne, hogy bepiszkolja – lekopne a sajat fajtajat. sorry that was a little tense, i know.
    igen, van olyan is, aki ketkezi munkaval tartja el magat, es tanult embernek mondhato, lehet, hogy nem vegzett csilli-villi egyetemet, de megvan a magahoz valo esze. a tobbiek vajon miert nem tudjak ugyanezt vegigcsinalni?

    koszonom a szot biro ur, kerem, kapcsolja ki

  10. az utolsó mondatig még meg akartalak dicsérni, hogy milyen rendes fiú vagy te, zénó.

  11. hümmögök. a szóösszetétellel van bajom csak. olyan szép, kurucinfós. kaptam a minap egy csekket irányjelzés elmulasztása miatt. akkor most mondjuk azt, hogy irtózatos zsidóbűnözés folyik?

  12. nem, semmi ilyesmit nem mondtam.

    pontosan tudod, hogy nem vagyok fajgyűlő (kivéve a franciákat 😀 ), nemszoktam sem zsidózni, sem cigányzozni. de ezen nincs mit szépíteni.

  13. tudom, hogy nem, de attól még úgy néz ki. azt ne mondjam, füstölgő pisztoly van a kezedben.

  14. az is jó, mikor valaki azt mondja, hogy ő azért nem antiszemita, mert neki zsidó a barátnője. nekünk meg (uhhh ezt de szar kimondeni: nekünk) csapatostul kell kivonulnunk az utcára, mert néhány haverját meghívja újlipóciába mitiscsinálni?

  15. noel, nincs is szóösszetétel. Külön van írva. Kihagyott egy vesszőt. Így akarta: A lényeg, hogy nincs cigány, bűnözés az országban…

  16. korábban soha nem éreztem megkülönböztetésnek ha azt mondtam ő zsidó, ő nem, ő cigány, ő nem. de EZEKTŐL el kell különülni. nem tudnám azt elképzelni, akár más vonatkozásban sem, hogy ők és én „mi” vagyunk, mert ők ŐK. na ez így érthető, nem? 🙂
    és amikor azt mondom hogy liberális vagyok akkor az egy nagy baromság, mert míg elfogadom a zsidókat, cigányokat, homokosokat, még az idiótákat is addig őket nem tudom és néha úgy gondolom géppisztollyal kellene őket a dunába lőne, ugye.
    de mindez nem számít. letetettük a siklóernyős vizsgát és holnap egerben repülünk!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.