A geekométer kiakadt Ibizán

Gondoltam, hogy a reptérről kijöve nem pattanok taxiba, nem anyagi megfontolás miatt, hanem szeretnék némi személyes benyomást szerezni a helyi közlekedésről. A buszt ami elvisz a hotelig nem lehetett eltéveszteni, viszont naiv, pesti, foursquarehez szokott hülyegyerekként gondoltam, hogy a modern technikára támaszkodva megfogom találni egyszerűen. Ez finoman szólva sem így történt.

Budapesten azt hiszem összetehetjük a két kezünket, a mobil penetráció kiugróan magas száma miatt gyakorlatilag ami nincs online az nem létezik. A spanyoloknál ezzel szemben a mañana szelleme uralkodik mindenen, és nem fárasztották magukat azzal, hogy rendes mobilhálózatot építsenek, hogy foursquarre felvegyenek helyeket, vagy hogy egyáltalán legyen valami online élet.

Így és csak így lehetséges, hogy Európa első számú turista paradicsomának a közlekedési hálózatáról a Google semmit sem tud, de tényleg semmit, pedig egy akkora területről beszélünk, ami kishíján beleférne a XVII. kerületbe. Csak egyetlen, meglehetősen rossz angolsággal megírt weboldal tájékoztat a balerikus szigetek buszútvonalairól. Természetesen a megállóhelyek megjelölésének tökéletes mellőzésével, de még csak a nevüket sem köti az egyszerű látogató orrára. Azt hittem, hogy majd a buszmegállóban legalább ki lesz írva, hát egy fenét. Így történt, hogy érzésre, és a 10 percenként frissülő cellainformációk alapján leszálltam valahol.

(A hely egyébként jó volt, és utólag röhögtem is, hogy ennél közelebb nem szállhattam volna le a hotelhez)

Ezután kezdődött egy kis városnézés egy húzós bőrönd és egy fotóstáska aktív közreműködésével. Miután a helyi 4×2 sávos autópályán kétszer átszaladtam hosszában abszolút elfutott a méreg, kikapcsoltam a telefont, és elkezdtem megint csak érzésből tájékozódni, mert semmire nem mentem a modernnek nevezett technikával, ugyanis minél többet sétáltam a szerintem jó irányba annál messzebb mutatta a célt. Ráadásul Streetviewval „körbesétáltam” a környéket, és semmi nem volt ismerős.

Szóval, ezt megelégelve, elindultam, és kiderült, hogy kb 3 percre voltam eredetileg a hoteltől, amiből sikerült végül egy jó órás csatangolást keríteni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.