Meleg Méltóság Napja: Akik egyenlőbbek a többieknél

A mai meleg felvonulás kapcsán gondolkodtam el azon, hogy mitől lesz valaki egyenlőbb a másiknál, mitől van valamitől több joga, mint bárkinek, mitől lesz hangosabb a hangja, mitől szabad neki többet, és egyáltalán miért tehet meg valamit amivel ha közvetve is mások alkotmányos jogát korlátozza.

A folytatás utáni írást, csak azok vegyék magukra, és csak azokra vonatkozik, akik kimentek felvonulni ma. Nincs bajom a melegekkel, viszont azokkal igen, akik mások nyugalmát, és alkotmányos jogait akadályozzák közvetlenül, vagy közvetve a meleg lobbin át a hatóságon keresztül.

Meleg Büszkeség Napja 2009

A fenti kérdések nyugtalanítóak, de sajnos valamennyi igaz a most kialakult helyzetre.

Milyen az, hogy nem lehet átjutni az Andrássy út túloldalára – pedig az alkotmány szerint mindenkit „megillet a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga”.

Most hogy így ismét újra olvastam Kordonisztán Alkotmányát, azon töprengtem, hogy mire jó Budapesti egyik legforgalmasabb, legszebb, és legpatinásabb útját kordonnal körbe venni?
Vajon ez lenne az amit így fogalmaz meg a törvény, hogy:
„A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.”

Miért van egyébként a külföldről idesereglett homároknak joga magukat rázni ott ahol éppen kedvük tartja, felborítani mások normális életvitelét, míg MI akik adófizető állampolgárok, ennek az országnak, és ennek a városnak a lakói vagyunk, mi nem mehetünk oda ahova szeretnénk, mert a buzik felvonulnak.

Ez elősegíti az ügyet? Ettől majd mosolyogva fognak titeket fogadni? Eltűnnek az előítéletek? Tényleg?

Ma mit lehetett hallani az egész városban? Azt, hogy hát de tényleg fogadjuk el őket, mert nekik is joguk van hozzá? NEM!
Idézzem?

Ezektől a köcsögöktől nem lehet közlekedni a városban!

A mocskos buzik miatt nem jár a villamos!

A homároknak több joguk van mint nekünk!

Lezárják a várost pár buzi miatt!

Elvárjátok a toleranciát, és hogy mindenki egyenjogú állampolgárnak tartson titeket, amikor TI kurvára nem vagytok toleránsak, oda toljátok a magatokat MINDENKI ELÉ. Oda ahova kurvára nem kellene, Budapest főutcájára, szombat délután amikor az emberek nem éppen a seggüket verik a földhöz, hanem mennének valahova, csinálnának valamit, vagy jobb dolguk van, mint nektek. Tudom, tudom ti ráértek itt felvonulni, miért nem ér rá mindenki más is?

Ettől fognak titeket megkedvelni, hogy az embereknek évi minimum egy napját elbasszátok?
Tényleg?

Egy másik kérdéskör. Ki fogja mind ezt fizetni?
Ki fogja kiperkálni azt, hogy 20-30 rendőrautó kint volt a városban közel 500 rendőrrel, készenlétissel, polgári szolgálatossal, meg minden fitty-fenével együtt? Ki fizeti azt, hogy a Debrecen környéken szolgálatot teljesítő különleges erőket is áthozták ide? Miért van durvább készültség van, mint amikor Bush itt volt? Mennyiben fog az fájni, hogy helikopterek cikáztak egész nap a város felett? Ez tuti megint súlyos tízmilliókban fájt. Örülök, hogy annyira „büszkék” vagytok magatokra, hogy ilyen csodás védelem nélkül nem mertek utcára menni.

És most lehet jönni itt azzal, hogy megdobálnak, és megvernek. Bazdmeg, nem kell kimenni felvonulni, nem kell verni a melled, hogy te meleg vagy. Nem kell hergelni az amúgy sem nyugodt közhangulatot. Nem kell herdálni a faszságaitok miatt az adófizetők pénzét. Nem kell idehívni a holland haverokat, hogy közösen verhessétek a farkatokat az Andrássy közepén, mert miattatok lezárták a fél várost.

Ügyesek voltatok ismét.
Gratulálok.

“Meleg Méltóság Napja: Akik egyenlőbbek a többieknél” bejegyzéshez 64 hozzászólás

  1. Tudod mi a bajom az ilyen irasokkal, mint ez? Azzal miert nincs bajod, hogy a varos masik felet meg futoverseny miatt zartak le? Mocskos sportolok, dogoljon meg az is aki fut?

    En sem partolom a rozsaszin tangas transzvesztitak tancolasat a kamionokon, de a problema amire fel akarjak hivni a figyelmet az létezik és valós. Ha meg nem csinalnanak ekkora cirkuszt a kutya se figyele rajuk. Mindenki a maga eszkozeit hasznalja. A Critical Mass-esek bringakat emelgetnek, ok magukat mutogatjak (arrol nem is beszelve hogy az a resze a felvonulasnak meglehetosen a kisebbsg volt, tobb volt a civil ruhas ember mint a magamutogato tangas.

    A kedvenceim meg a hatvanes nyugdijas mamikak akik tajassal dobaloznak es ordibaljak, hogy mocskos buzik, amikor 0 informacioval rendelkeznek a homoszexualis emberek mindennapjairol.

  2. Én teljesen egyetértek DjZoNe -al. Mivel van több joguk a melegeknek? De most tényleg, miért szükséges ez a buzi felvonulás? Vagy ha már ennyire fel akarnak vonulni, akkor miért éppen a város közepén szervezik meg?

  3. A felvonulásra azért van szükség, hogy a cikkedben is jól reprezentált diszkrimináns magatartás leküzdését elősegítsék!
    Először is azt gondolom, hogy rendkívül homofób vagy, annak ellenére, hogy cikked elején jelzed semmi bajod, velünk melegekkel. Ezt követően homárnak, és buzinak nevezed meg a ma felvonultakat, csak azért mert 2 óra hosszáig esetleg kerülőúton kellett közlekedned neked és másoknak. Egyetértek az előttem szólóval, hogy akkor amikor Budapest parádéról, futóversenyről vagy más rendezvényről van szó senki nem emeli fel a hangját.

    Azt külön kikérem a melegeket nevében, hogy úgy állítod be, mintha csak a heterók fizetnének adót. Tájékoztatlak, hogy a melegek is ugyanúgy fizetnek adót, sőt munkájukban is kiemelkedő eredményeket tudnak felmutatni! Elmondom, ugyanúgy járunk dolgozni, szórakozni, sportolni, éljük mindennapjainkat mint a heterók. Ugyanakkor sajnos mivel „Európa szívében” élünk, szükség van arra, hogy hallassuk hangunkat, mert itt az emberek többsége bizony nem állt sorba amikor az intelligenciával járó toleranciát osztották!

    Nem elég, hogy engem vagy más meleg embereket elfogadnak mindennapjainkban a körülöttünk élő emberek, de ugyanakkor szükség van a mi jogaink érvényesítésére is!

  4. én speciel pont egy barátomhoz és sportolni nem tudtam elmenni emiatt a lezárás miatt.

    semmi bajom, ha otthon maradnak és élik az életüket, mint más. ha a Budapest Parádét „kiirtották” az Andrássyról, ahol pedig csak fiatalok mulattak kedvükre, akkor ennek mi keresnivalója van a Belvárosban? Iskolakezdés utáni első hétvége. Akinek gyereke van, lehet épp a sulihoz szükséges cuccokat nem tudta így megvenni. nekem egy nő mondta, h mivel semmi tömegközlekedés nem volt, gyalogolt másfél órát, eddig semmi baja nem volt a melegekkel, de mostmár ő is utálja őket. sztem se ez a módja az elfogadtatásnak.

  5. VeryHot, és szerinted így toleránsabbak lesznek veled az emberek, hogy elrontjátok egy napjukat?
    Hgy egésznap nem lehet közlekedni a városban? Mert mocsok mód nem két órára nem lehetett járni a várost. Konkrétan 11 körül elkezdődtek a lezárások, és este 8-kor még Astoria és Blaha közt ment a balhézás, a Korvin tetős záró buli már csak hab volt a tortán.

    Remélem te jól szórakoztál, nekem viszont miattatok át kellett szervezni a teljes napom.
    Ezek után, azok akik kint voltak ne várjanak el minimális toleranciát se tőlem.

  6. Na most akkor biztos bennem van a hiba, de én csak olyan melegeket ismerek, akik hánynak az egész felvonulási témától, nem hogy odamenjenek. Az meg hogy?

  7. Holgyeim es Uraim!

    Szvsz, legyenek buzik. Eljenek. Semmi bajom veluk, amig ezt a falakon belul teszik.
    Konzervativ vagyok, azt gondolom a tarsadalom alapja a reprodukciot biztosito kis sejtecske, a csalad. Ami nalam 1 him es 1 nosteny. Mert ezek tudnak egyutt gyereket csinalni. Ilyen egyszeru.

    Amiert azt gondolom, h nem hasonlithato ossze a buzik kivonulasa a sportolokeval, az az, hogy a gyerekem lassa, hogy a sport jo. Lassa, hogy teret kaphat, egeszseges versenyszellem alakulhat ki benne, jobb lehet az elete ha mozog es nem tunyul, hizik el. Ellenben, nem szeretnem azt ha gondolna, hogy buzinak lenni jo, mert amikor ezek osszejonnek de boldogok, stb.
    Ne gondolja mar a gyerek azt, hogy ez tok jo dolog, el kell fogadni, normalis stb.
    A divat mindig elviszi a fiatalokat, gyk. azt latom, hogy az ilyen verem a meleg seggem az aszfalthoz rendezvenyekkel valahol divatossa is teszik azt, hogy buzik.

    Zarogondolatkent: van meleg baratom. Ot nem buzinak tartom, hanem melegnek. Ez van. Egy (ezt a bibit leszamitva) normalisan gondolkodo, csupasziv kolok. SOHA nem kezdemenyezett, maszott olyanra, aki nem az es O maga is ugy velemenyezte az ilyen felvonulasokat, hogy „jajj most mit verik ott magukat? nem ettol lesznek melegek”. Ez a mondat megmaradt.

  8. Pontosan azt fogalmaztad meg, amiről tegnap baráti társaságban beszélgettünk. Tulajdonképpen milyen jogokért harcolnak ezek? Ha úgy élnek, dolgoznak, szórakoznak mint a heteroszexuális emberek, a kutya sem bántja őket. Olyan példákat hoznak fel a közlekedéskorlátozással kapcsolatban, mint a bicajos felvonulás, futás, stb.
    Ezek a rendezvények kizárólag az egészséges környezet és az emberek egészségének védelmében szerveződnek. Amit a meleg művelnek egy-egy ilyen felvonulás kapcsán az környezetkárosító (szeméthalmazokat hagynak maguk után)hangulatromboló, rengeteg pénzbe kerül és negatív irányban befolyásolja a róluk kialakult képet. Kinek jó ez valójában? Valóban nagyon sok közöttük a tisztességesen dolgozó, adófizető állampolgár. Én személy szerint többet is ismerek, egyik sem ment felvonulni. Táncos barátunknak soha nem volt gondja a jogaival, mindenki elfogadja, mert úgy viselkedik, mint bárki más, betartja az együttélés szabályait. Ahhoz, ami az otthonán belül történik, magánügy. Nem viszi ki az utcára.
    Szervezzenek felvonulást, akár évente többször is, pl. a Hortobágyon.

  9. Zone-nal abban az egyben egyetértek, h gecimód magyar az egész szervezés és elintézésmód, kvázi szar. És igen, ezáltal rengeteg emberből ezt váltja ki, mint belőled.

    De azért alapvetően szeretsz gyűlölködni…. :SSSS

  10. Milyen jogaitoktól vagytok megfosztva?
    Már igy is olyan plusz jogokat kaptok a felvonulásotok alkalmával, pl. tollakat dugdostok a szétlőtt végbeletekbe, jóérzésű emberekben olyan undort tudtok kelteni, hogy hányás nélkül nem ussza meg.
    Ilyen alapon minden évben felvonulhatnának a gyermekeküket egyedül nevelő szülők is, mert nem gyakorolhatják a jogaikat.
    Véleményem szerint csak a primitiv alja vonul fel.
    Aki intelligens ember a melegek közt, az nem csinálja a fesztivált az utcán.

  11. Gyerekek! Ez csak egy nap a 365-ből!…
    Elhiszem Zone hogy valami halaszthatatlan dolgod volt és bassza a csőrödet hogy át kellett szervezni a napodat, de egy napra hagyjuk már a másikat is lélegezni, felvonulni vagy azt csinálni amit éppen akar!

  12. hilfer,
    alapvetően a gond az, hogy kb havonta van valami csodás felvonulás, megmozdulás, aminek a legforgalmasabb városrészeken kell áthaladnia. Pl két hét múlva ismét Critical Mass, idén már másodszor… Marhára örülök neki…

    De mi lenne, ha nem a főváros legforgalmasabb útján volunkának fel, akiknek olthatatlan feltünési viszketegségük van. Vonuljanak fel valamelyik senki földi pusztán, a Kiskunság közepén hajnali 4-kor, és egy kurva szavam nem lesz.

    zsófi, szeretek gyűlölködni? Nem, kurvára nem. Viszont milyen az, hogy marcona rendőrökkel találom szembe magam, amikor elindulok ebédelni. Akik elmondják, hogy egy utcával lejjebb TALÁN átjutok az utca túl oldalára, majd egy utcával lejjebb is ugyanezt mondják, és végül fél várost meg kell kerülni. Hadd háborodjak már fel.

  13. Igazad van, vonuljanak, lélegezzenek, csináljanak amit akarnak, de engedtessék meg, hogy egy két milliós fővárost ne bénítson meg egy napra sem egy 3000 fős kisebbség!
    Nem csak a blog írónak kellett átszervezni a napját miattuk, sok száz embernek, akik nem szórakozni indultak el otthonról szombaton!

  14. Lehet hogy én vidéki vagyok, s nem tudok azonosulni azzal az „irtózatosan nagy problémával” hogy nem jutok át az Andrássy út túloldalára. De ez akkor is csak 1 nap amikor nem minden a terveid/terveitek szerint alakult!!!
    Az utóbbi két hétben minden második munkanapom szívással végződött. A tetvedék MÁV miatt minden páratlan számú munkanapon 1-1,5 órára a lakhelyemtől 40 km-re ragadtam, mert most éppen kigyulladt egy mozdony, elszakadt a felső-vezeték vagy épp hasmenése volt a mozdonyvezetőnek, a franc se tudja. Szidhatnám a MÁVot – és van mikor teszem is -, de attól semmi sem változik!!! Úgy mint a melegeknél. Ugyanúgy fognak felvonulni és tönkretenni egykét hisztis ember napját mint ezen blogbejegyzés megírása előtt.
    Hőbörögni lehet, de sokra úgysem mentek vele! Inkább menjetek, s futókkal vagy a kerékpárosokkal menjetek egy kört. Legalább levezetitek a feles energiát! 🙂

  15. Felőlem 0-24 órában fel lehet vonulni az Andrássyn, ha csinálnak egy alagutat autó és tömeg közlekedésnek, meg egyet gyalogosoknak.

    Utána leszarom, hogy ki miért vonul fel. Sőt, felőlem ott is táborozhatnak. Ha én nem zavarom az ö mindennapjaikat, nem szarok a küszöbükre, és nem keserítem az életüket, ők se tegyék már.

    Toleráns, egyébként villamosonként kb 300 emberről beszélünk, akik nem jutottak el oda, ahova akartak. Az autósokat és a gyalogosokat nehéz számba venni. De én láttam azokat akik velem együtt anyáztak a rendőrökre, hogy ilyet 2009-ben meg lehet csinálni, hogy kordonnal lezárják a belvárost. Mi jön ezután? Csendrendelet? Kijárási tilalom? Helyben főbelövés?

  16. nekem még azzal sincs bajom, hogy útlezárás van. nekem konkrétan a felvonulással, meg a tüntetéssel van bajom.
    amúgy szvsz a kutyát nem érdekelné, hogy xy meleg és a kedvese azonos nemű, ha nem csapnának ekkora hűhót körülötte. ahogy a párom megfogalmazta, aki rózsaszínben, tütükében felvonulgatni jár és fenti módszerekkel hirdeti nemi irányultságát, az buzi. aki éli a normális életét a párjával, él mint átlagos ember, az meleg.
    mi sem járunk felvonulni, hogy heterok vagyunk.

  17. ez is nezet. meg az is, hogyha ez zavar, ne koltozz a varos kozepebe, hanem mondjuk berelj egy lakast zugloban vagy rakosborzaszton. ott nem fognak melegek felvonulni.
    ha meg ott laksz vedd tudomasul hogy neha ez ezzel jar.

  18. ja, és meleg ismerősöktől hallottam: „sok buzi megint megy felvonulgatni. szégyent hoznak a fejünkre.” no comment.

  19. miert en koltozzek? koltozzenek ok a gobi sivatagba. ezzel a felvonulassal nem a „problemajukra” hivjak fel a figyelmet, hanem csak megutaltatjak magukat megjobban. ergo sajat magukkal basznak ki, meg a tobbi meleggel, aki nem vonul fel.

  20. Minden oldalnak meg van a saját érdeke. A gombásodás is addig terjed ameddig hagyják, vagy ameddig van neki megfelelő táptalaj. Egy erő játék ez. Az lesz szemelőt, aki éppen jobban küzd a saját fajtájáért. A filozófia kérdések igazság tartalma csak nagyon sokadagos szempont és nem akadályozza meg a másik fajta entitás terjedését.

  21. Ebben amúgy tényleg az a szomorú, hogy így sokan azt gondolják, hogy mind ilyen…van néhány meleg ismerősöm, és egyszer valamikor szóbajött ez, és ők voltak a legjobban felháborodva, hogy mennyire megalázzák ezzel őket… Pedig egyikük se egy visszahúzódó típus…

  22. A felvonulós buzik ugyanúgy megvetést és szégyent hoznak a normális buzikra mint a bűnöző cigányok és a viselkedésre képtelen cigányok a többi cigányra.

    A felvonuló buzik keltik a gyűlőlétett a normális buzik ellen.

  23. Balou,
    én pontosan tudom, hogy a melegek nagyrésze nem ilyen.

    Az itt megpendített erős véleményem a felvonuló, magamutogató buzi csorda ellen szól, és nem a melegek ellen.

  24. DjZoNe ….akkor bizony bennünket is hallottál és láttál, mert gyalogosan egy órát köröztünk, hogy átjussunk valamerre. Vissza kellett sétálnunk a Nyugatihoz. Egy aluljáró, vagy alagút valóban jó lett volna:-)
    Egyébként pedig sok híresség csak a média miatt vonult fel, sok eseteben saját népszerűségét reklámozva. A „színfalak” mögött nekik is úgy kellett ez, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
    „hal” igazad van! Még, hogy mi költözzünk máshova! Beteges szemlélet. Minősíti a kitalálóját:-)

  25. no, akkor szépen sorban:
    @VeryHot: az Andrássy út nem 2 órát volt lezárva, hanem úgy este 6-ig MINIMUM.
    Ja és reggel 10-kor MÁR le volt zárva. Miért is?
    A környező utcákból az ott lakók autóit elszállították, hogy még ott is titeket biztosítsanak. Miért is?

    Azügyben meg fel kell világosítsalak, hogy az emberek jelentős hányada bizony dolgozott szombaton is. Sajnos nem áll a többség olyan jól, hogy ráérjen szombaton nem dolgozni.
    Ennek megfelelően akik munkából jöttek vagy munkába mentek, nagyon is kevéssé voltak toleránsak, ahogy a főnökeik is, ha elkéstek pl. a munkából.

    Tehát lehet hogy nagyon nem a sugárutat kéne lezárni ehhez minden évben. Tudom, ezt sajnos bonyolult megérteni.

    Írtad, hogy a sportverseny miatt miért nincs hőbörgés. Kérlek, ott a lezárás IDŐSZAKOS, és RÉSZLEGES. Magyarán: elmegy a futóverseny, mögöttük, őket nem zavarva lehet már haladni. Nem 8-12-24 órára zárják el a forgalmat onnan, maximum 30 percre. Ég és föld. Ha az ember beleesik a rossz 30 percbe, lehet dühös, de a Városligetet kicsit könnyebb elkerülni; mint a Nagykörutat. És akkor abba bele se mentem, hogy esetleg lehet a sportversenyeket legalább nézni sokkal többen szeretik…

    @DjZone: csendrendelet már van… Pont a VI. kerületben is. A Budapest Broadway tervbe belerondítva természetesen, tipikus politikai kötélhúzás. Nincs is szebb, mint hogy ráadásul ugyanaz a koala van a kerületben és a fővárosban is, mégse tudták lebeszélni, mi legyen. A belvárosi csendrendeletnek amúgy az lesz az eredménye, ha 10-e (az első önkormányzati ülés) után is fenntartják, hogy a szórakozóhelyek javarésze kiköltözik. Éves szinten többszázmilliós helyi adó mínusz. Ja és mivel alkoholtilalom is van este 10-től, így az éjjelnappalik egy jelentős része is becsődöl, akik az éjszakai alkoholárusítást végezték. Lehet, hogy cserébe csend lesz, de az síri csend…

    Ja igen: a felvonuló „celebek” meg legalább annyit ártottak az egész meleg ügynek, mint a transzvesztiták. Különösen gondolok itt Gyurcsányra. Engem ugyan nem hat meg, de a turbómagyarok egy része amikor meglátta Gyurcsányt, már csak azért is kiment hőbörögni.

    Valamint kifejezetten idegesít, hogy az nem téma, hogy egy dolgozó ember éhenhal, az viszont igen, hogy jajj mi legyen az éppen aktuálisan divatos kisebbséggel.

    http://vastagbor.blog.hu/2009/09/04/egy_dolgozo_ember_emlekere

  26. @szaffy: nem igazán értem, miért akarod kiköltöztetni az érintett területről pl. az összes nyugdíjast. illetőleg nem értem a rendőrséget sem, hogy ennél kisebb forgalmi gondok esetén csuklás nélkül visszautasítja az engedélyezést, mivel az a „forgalom aránytalan mértékű korlátozása lenne”. Hogy is van ez?

  27. @ylion:
    sajnos, tudom, hogy „csendrendelet” van, mivel a VI. kerületben lakom, kint voltam a koccintós demonstárción is, és egészen közelről érint a dolog.

  28. Meleg a kemence,
    Meleg a kakaó,
    Meleg volt anyám öle, meleg, takaró.

  29. Egy ilyen szuperbiztosítás költsége 100-120 millió Ft körül jár.(Ennyi bizony!)
    1500-2000 „biztosított” esetén egy felvonulóra eső költség uszkve 60-80 000 Ft. Mi lenne,fiúk, lányok, ha legközelebb a saját költségetekre vonulgatnátok ? Akkor is dagasztaná mejjeteket a meleg büszkeség ???
    Nem lenne máshol jobb helye ennek a pénznek ?
    Hja, könnyű más „kezével” szedni a csalánt…

  30. Azért kiváncsi lennék mi van az út túloldalán, hogy te minden egyes felvonulás/demonstráció alkalmával ott akarsz átkelni. Nem értem miért írod, hogy nem lehetett közlekedni én pont a felvonulás ideje alatt nem egyszer átmetróztam a várost, közlekedtem fennakadás nélkül. Egyedül a deák téren nem állt meg a metró pár órán keresztül. Nagy kaland. Hétköznapokon ha baleset van akkor is van ennyi lezárás, szóval ez sem kiemelkedő eset. Az, hogy neked emiatt át kell tervezni a napodat, és mindezt még világgá is kürtölöd, csak a saját balfaszságodat igazolja, hoyg képtelen vagy egy útlezárást kikerülni. Gratulálok.
    Critical Mass, igen most is ott leszek akárcsak legutóbb és majd integetek mikor nem tudsz átmenni az úton.
    Komolyan nem értelek, mi a fenének laksz egy város központjában ha folyamatosan bajod van vele. Ami pluszba vicces, hogy írod, miszerint nemrég te is demonstráltál. Akkor most mivel is vagy különb? Miért nem otthon koccintottál a csendrendelet ellen?
    Tudod, amíg ilyen emberek vannak többségben mint te, addig szükség van a felvonulásokra, demonstrálásokra. Mert pont az ilyen korlátolt gondolkodás ellen van.
    Nekem is van meleg barátaim. Dolgoznak, adót fizetnek. Nem értem akkor most miért kell őket csak bulizó, ingyenélő hülyéknek beállítani.
    A másik. Rendőrök. Mikor valami focimeccs van és mozdulni nem lehet a rendőröktől akkor azt ki fizeti? Arra szükség van? Hát az én adómból meg a focira ne költsenek akkor. Az így igazságos?
    Tudod nem lenne semmi baj az írásaiddal, csak kicsit elgondolkoznál mielőtt kinyitod a szádat. Lehet annyira nem égetnéd magadat.

  31. azt pedig eléggé elborult gondolkodásnak tartom, hogy pár órán át nem tudsz átmenni az Andrássyn és azonnal az alkotmányt lobogtatod, ahelyett, hogy kerültél volna egyet… tudod hogy bírlak de ez igazi frusztrált magyarosch felfogás. relax, a felvonulások már csak ilyenek. stockholmban is le volt zárva a fél belváros, a buszok sem közlekedtek, mégsem rohantak az emberek hogy nekik márpedig alkotmányos joguk van pont akkor azon az utcán mászkálni…

  32. Átmetróztad a várost… Valóban, mivel a metró természeténél fogva a föld alatt közlekedik, így nyilván nem értintett a lezárás. De például a kis földalatti a teljes felvonulás ideje alatt nem járt, és a 4-6-os sem haladt át az Andrássyn. Mindkét irányból csak és kizárólag a végállomás felé indultak a szerelvények, ellenkező irányba nem.

    Nyilván meg lehetett volna kerülni a felvonulás, mondjuk a Hősök terét, vagy a Deák teret megkerülve, de bocs, hogy nem akarok egy-másfél órát gyalogolni, egy normálisan max. 15 perces út miatt.

    A város központjával nincs gondom, ezért költöztem a belvárosba, mert eddig legalább nem volt kihalt 1 óra után. Az Andrássy út pedig közlekedési és nem fesztivál, vagy felvonulási útvonal. Arra való, hogy az emberek közlekedhessenek rajta. Nem hiszem, hogy korlátolt lenne a gondolkodásom azért, mert használni szeretnék egy utat, arra amire való.

    Egyébként pedig, ha kint lettél volna, vagy csak vetted volna a fáradtságot, hogy utána nézz mi is volt a koccintós demonstárció nem írnál ekkora baromságot. Ugyanis, mi nem zárattuk le az utat, nem vonultunk fel az Andrássyn, nem kellettek kordonok, hanem a Jókai téren gyűltünk össze, egy forgalom elől elzárt területen, egy téren. Egészen pontosan 30 percre, pénteken este 8-kor, úgy hogy senkit nem zavartunk. És ez egészen más mentalitás, mint amiről akár a CriticalMass, akár a Gay Pride szólt.

  33. hihetetlen, hogy mindig az ÉN, ÉN, ENGEM, NEKEM mentalitás van érvényben. Mi lenne, ha vállat vonnál és kerülnél egyet azon a délutánon, belehalsz? Őszintén gondolod, hogy komoly alkotmányos jogod sérült azzal, hogy lezártak egy utcát? mert akkor szerintem kissé félreértetted az alkotmány lényegét…

  34. Hm, a felvonuló csorda is CSAK azzal törődött, hogy NEKI joga van ott és akkor felvonulni, ahol és amikorakarnak, és leszarták, hogy ott a környéken emberek laknak, élnek, és hogy egyáltalán történnek dolgok rajtuk kívül is.

    A helyszínen velem együtt háborgók között volt aki nem tudott átjutni a Nagymező utcai templomba esküvőre, volt aki nem jutott el a Király utcába évnyitóra.

    Ha a felvonulók lehetnek önzők, hogy nekik ezt szabad, hadd szabadjon már nekem legalább felháborodni.

    Amúgy alapvetően a rendőri szervezést hibáztatom. Motozzanak meg, fém detektorozzanak vagy világítsanak át, leszarom. De, hadd menyjek már oda ahova akarok.

  35. Előre be van jelentve, ugye, hogy x napon y órára z hely le lesz zárva. Az esküvő sem volt spontán dolog gondolom, ilyenkor meg lehet tervezni az útvonaltervet másképp és rákészülni, hogy igen, felvonulás lesz, majd másfelé kanyarodunk és elindulunk félórával korábban. Bocs, de még mindig nem gondolom, hogy ezáltal sértve volna bármilyen alkotmányos jogod. A szabad mozgás nem azt jelenti, hogy bármikor, bármelyik utcán átkelhetsz. Ilyen alapon útfelújítás se legyen, mert az is korlátoz a szabad mozgásban. Sőt a BKV-hoz is küldd be az alkotmányos panaszt, amikor lerobban a busz. De légy szíves, a legközelebbi bogártalálkozóról is kérek majd egy ilyen posztot, amikor a többezer VW Bogár elárasztja a várost és több óráig dugót okoz a forgalomban. Másképp kicsit hiteltelen lesz ez a poszt.

    Az egyetlen ellenvetésem, de ez sem a melegek ellen van, hogy a gárdás felvonulást nem engedélyezték, valami mondvacsinált okból. Azt is kellett volna.

  36. Az egy dolog, hogy be volt jelentve, de nem hiszem, hogy volt szó kordonról.

    Sőt arról sem, hogy pl. a kisföldalatti emiatt nem fog járni.

    Az út felújítás, vagy a busz lerobbanás, egy vis major eset, ez viszont nem.

    A Gárda felvonulására, legjobb emlékeim szerint a brfk azt mondta, hogy indokolatlan mértékben akadályozta volna a forgalmat. Jah, mert ez nem…

  37. Érdekes mód amúgy én 2000km távolságból is tudtam pár nappal előre, hogy nem jár majd a földalatti és kordon is lesz. Pedig nincsenek látnoki képességeim.

  38. valóban. a felvonulás előre be volt jelentve. csak esküvőre időpontot templomba/anyakönyvvezetőhöz általában fél évvel/évvel korábban foglalnak és akkor sem biztos, hogy kapnak helyet. ott utólagosan csúsztatásra nincs lehetőség. ha igen, akkor olyan csak fél évvel később megoldható, mert akkor az aznapi más ottesküvők progiját is befolyásolnák.kicsit cinkes lehetett, hogy a saját lánya lagzijára vki nem tudott bejutni. anyakönyvvezetőnél/templomban nincs olyan, hogy bocs, fél órát csúsztam azért adjanak már össze. akkor nincs szertartás, mert az utána következők is csúsznak.

  39. Egyet értek a leírtakkal, azzal a nagy különbséggel, hogy én tolerálni sem igazán tudom… Meg nem is akarom…

  40. Szeretem az ilyen kis köcsögöket,
    akik csak névtelenül tudnak fröcsögni, anyázni, és vagdalkozni…

  41. Hát tény, elég érdekes kis szösz volt, amit az illető ide írt… (mail értesítésnek hála el tudtam olvasni)

    Azt hiszem, nem a legjobb módját választotta annak, hogy védje a saját nézeteit…

  42. Először úgy gondoltam, hogy elrettentésképpen kell ide, egy ilyen hozzászólás is, görbetükör gyanánt.

    De nem szeretem, ha rombolni járnak ide, azt pedig főleg, ha nincs olyan mondat, amiben ne lenne szükség a fütty készletre.

  43. Tökéletesen egyetértek a poszt írójával. Személy szerint éppen elég gondom van a buzikkal, (ez úton kívánok jobbulást budaörsi emberemnek) bár véleményt hivatalból (újságíróként) nem alkothatok. (Hajrá szabad újságírói vélemény nyilvánítás, még jó, hogy nincs cenzúra, csak tudnunk kell, hogy mikor, miről, hogyan NEM írhatunk, mert itt már minden diszkrimináció).
    Az értelmes, nem öncélú demonstrációkkal semmi bajom, de a Guy Pride nem ez a kategória.
    Pszichológusokat, pszichiátereket kellene megkérdezni (én megtettem)hogy mennyire romboló hatásúak az ilyen felvonulások a gyermekek, és a fiatal korosztály mentális fejlődését illetően.
    Tudom, ne engedjük gyermekeinket az utcára, mert pink tangás „urak” mutogatják magukat fényes nappal, mert ez tök normális…
    Nincs gyermekem (még) de kiváló kommunikációs és problémamegoldó képességem ellenére sem tudom, mit mondanék az 5-10 éves fiamnak, ha a felvonulást látná…
    Persze, fel lehet ezt fogni úgy is, hogy neveljük a gyermeket toleranciára. Egyetértek. A buzik meg toleráljanak engem, a gyermekeinket, meg a jó érzésű embereket, akik mind nem mutogatjuk magunkat egy szál alsógatyában az utcán.
    Heteroként eszembe sem jutna az Andrássy-n (máshol sem) felvonulni egy alsógatyában lázadva pld. az alacsony születésszám ellen. (Csak egy példa volt, még hosszan sorolhatnánk).
    Vannak dolgok, amit az ember erkölcsi, kulturális, értelmi, neveltetési, intelligencia, etikai szintje miatt nem tesz/tehet meg.
    És végezetül a kimoderált hsz-ből egy szösszenet ( a többi arra sem méltó, hogy kommentáljam) :”Fúj, de utálom ezt a földhözragadt országot.” El lehet innen menni. Senkinek nem fog fájni, ha egy buzival kevesebb lesz kis hazánkban.

    Egyébként meg ha szeretnél, találkozhatsz a cipőtalpammal bármikor, mint ma a budaörsi haverod.

    Ui.: Félre értés ne essék, nem vagyok húdekeménygyerek, az utóbbi mondat a moderált hozzászólás egyik megjegyzésére vonatkozott, miszerint “…egy-két kemény buzi is bejön, mint én, akivel nem szeretnél már alkonyat előtt se találkozni, mert akár fizikailag, akár intellektuálisan összefosatnálak bármikor.”

  44. A magyar újságírást minősíti, hogy olyanok végzik, mint Roni. Persze nagy a merítés, egy Budaörsön cipőtalpazó bakancshuszár épp lehet még a Tesco faliújságának is a szerkesztője. Vagy direkt a kurucinfóról pottyant ide, ki tudja.

    Mindenesetre a képzavaros katyvasz, amit ideszösszentett, nem valami átgondolt íróra vall. Ha nem tűnt volna fel: azt sugallja, hogy cipőtalpas kontaktba keveredett egy buzival – akit, akiket nyilvánvalóan gyűlöl és megvet.

    De ökör módon jobbulást kíván neki.

    Ha jókívánságaid vannak irkász, akkor eleve nem kéne rugdosnod, nem? Vagy milyen metafora akart lenni az „ez úton kívánok jobbulást budaörsi emberemnek” ?

    A Gay Pride nem Guy Pride, ezutóbbit most találtad ki, főképpen azért, mert pontatlan vagy a helyesírásban és angolul se tudsz, sőt a fáradságot se vetted, hogy megnézzed, hogyan íródik. Ha nem pózolnál újságíróként, ez elnézhető lenne.

    Ha megerőltetted volna magad és elolvasod, amit írtam, nem ömlengenél a travifelvonulásról az én bejegyzésem kontextusában, mivel láthattad volna, hogy ebben az egy kérdésben közös az álláspontunk. Lehet hogy nem pont ugyanazért, mint neked, de nekem se tetszik a dolog.

    Én ízléstelennek tartom és károsnak, mivel nem a buzikat reprezentálja, hanem egy olyan minimális részét ennek a csoportnak, amely arra alkalmas csak, hogy az amúgyis kirekesztő többség igazolva lássa nézeteit a buzikról általában és meg se kísérelje elfogadásukat.

    Egyfajta lelki önvédelemként elhangzanak olyanok, mint „legyenek buzik. Eljenek. Semmi bajom veluk” – végülis mégse szívesen mondja ki magáról egy rasszista se, hogy az.

    Aztán persze hozzáteszik: „amig ezt a falakon belul teszik.”

    Azaz a buzik bujkáljanak, sunnyogjanak, ne látszódjanak, hogy meg ne sértsék a szenzitív, intoleráns többség kényes lelkét.

    Menjenek gettóba. Lapítsanak, akkor majd tolerálják őket (cipőtalp ellen így sincs garancia). Ha annyira sikerül eltűnniük, hogy az intoleráns heterók észre sem veszik őket, akkor rendben vannak.

    Azaz ha semmilyen formáját nem mutatják a létezésüknek, akkor létezhetnek – úgy is mondhatnánk, úgy létezhetnek, ha nem is léteznek.

    Ez a blog ennek a szemléletnek a bizonyítéka. A travimenet ürügyén buggyan ki az intolerancia, mely egyáltalán nem a travimenetről szól.

    Hanem pl. arról, hogy „kiváló kommunikációs és problémamegoldó képességem ellenére sem tudom, mit mondanék az 5-10 éves fiamnak, ha a felvonulást látná…”

    Igen, ez a baj pszichológiailag. Erről nem beszéltek neked a megkérdezett szakemberek? Hogy miért kellemetlen számodra a tőled függetlenül létező dolgokról beszélni, ha te azoknak nem vagy részese? Ezért tagadod meg a koncentrációs táborok egykori létezését is, nem? Téged nem érintett. A rokonaidat se. Tehát nincs.

    A strucc az állatvilágban a szokásos példa erre.

    Ha muszáj odavinni a helyszínre ondd azt a gyerekednek, hogy bohócok. És nem is hazudtál. A fenti félmondatod önfényező részét meg hadd ne minősítsem sehogy.

    Azt azért jobb, ha tőlem tudod meg, hogy a buzik naponta tolerálnak téged és az egész intoleráns társadalmat. És másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a travimenetek a maguk polgárpukkasztó ízléstelenségükkel erre reflektálnak. 3 órát egy évben.
    De még ez ellen is lázadtok. Pedig a gyereket el lehet vinni kirándulni, vagy uramisten azon az egy napon maradjon a gyerek a négy fal közé zárva, ahogy a többi napon a buziktól elvárjátok. És megoldottad a problémát asszertíven. Hmm?

    Ha pedig nem az lenne a mentalitásotok, ami, nem lenne menetelés se.

    De van mentalitás és van menetelés is, én mindkettőt utálom.

    Ha a kiváló problémamegoldó képességeddel álltál volna neki a kommentemnek, akkor legalább annyit észrevehettél volna, ami a stílusról szólt. Olyan stílust kapott a blog, amilyet saját maga kért, amilyenre a blogtulajdonos beállította. Ha bazmegozósra állította be, akkor olyat kap.

    Úgyhogy a ” többi arra sem méltó, hogy kommentáljam” egy gyenge kibúvó érvek helyett.

    Ha pedig szerinted van valami objektív ok, amiért ezt az országot szeretni lehet, jegyezd le ide. A szubjektivitásokat, ezeréves magyarságról meg hasonlókról nem kéne. Ezer éve se te nem voltál itt se én, lássuk inkább azt, hogy egy emberöltő által meghatározható szakaszban mitől kellene bárkinek ma ebben az országban jól éreznie magát?

    – az adórendszer miatt?
    – az infrastruktúra miatt?
    – a jövőkép miatt, melyet lefestenek nekünk?
    – a közbiztonság miatt?
    – a közjavak kiváló felhasználása miatt?
    – az emberektől elvett pénzek értelmes használata miatt?
    – a jó egészségügy miatt?
    – az országért lelküket kitevő politikusok miatt?
    – a nemzeti futballcsapatunk miatt?

    Tényleg, mi a fenéért kéne ittmaradni? Egy intoleráns heterónak akár?

    Csak azért, mert más nyelvet nem tud és emiatt korlátokba ütközik máshol?

    Nyilván felmerül, miért vagyok még én itt. Dolgozom rajta, remélem hamarosan változik a helyzet.

    Addig is tudok jó cipészt, ha gondod van a cipőtalpaddal. Mást nem kezdenék vele, mert egy súlyos testi sértés miatti jogi hercehurca nagyban akadályozná a terveimet, bármennyire érdekes lenne látni, amikor zokogva bocsánatot kérsz.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.