Az arany iránytű

Szóval igen, régóta vártam ezt a szépséget, de szombaton megfelelő társaságot találva elmentem megnézni, az oly sok kritikát kapott Arany iránytűt.

Mielőtt ezt elkezdtem írni, megnéztem a port.hu vonatkozó ismertetését a filmről, a szereplő gárda áttekintése céljából.

Elolvastam a történet intróját, és hirtelen arra gondoltam, hogy a film felénél mentünk ki Csillával, de nem. Mert volt felszaladó betűk, meg azért csak másfél óráig tartott, meg minden. Aztán rájöttem, hogy mivel a Gyűrűk urának alkotói művelték ezt is, a leírt ismertető sokkal inkább a sorozat többi részére vonatkozik, ahogy ezt az ott kommentelők is megjegyezték.

Azon gondolkodtam, hogy vajh véletlen-e hogy októberben jelent meg a Csillagpor című film, amiben narrátor szerepet játszik, a Gandalfként elhíresült Ian McKellen, aki Az aranyi iránytűben pedig Iorek Byrnison hangja. Ez a film is a mágikus Csillagpor körül forog…

Aztán lehet, hogy csak túlkombinálom, és fikció az egész 🙂

Szerintem jó huzás volt, a Gyűrűk urával szemben, hogy itt az első részben bőven volt izgalom, és cselekmény, meg minden más, nem csak véget nem érő magas röptű beszélgetések a történet mítikus hátteréről 🙂

Mindegy, alapvetően nekem bejött, annak ellenére, hogy voltak benne zavaros, és kevésbé átgondolt részek. De a fantasy világ ismét magával ragadott, és körmöt rágva fogom várni a folytatást.

“Az arany iránytű” bejegyzéshez 27 hozzászólás

  1. ha tetszett, akkor inkább olvasd el. én persze nagy fanként már csütörtök este a moziban ültem. csakmer délelőtt dolgoztam, ugye.
    nem rossz a film, de ami a problémám mindig ezekkel, hogy nem adja át a könyvet. kicsitsenem. pl. nem érzékelteti a gyerekek és a daimónjuk közti kapcsolatot. lehet, hogy csak én vagyok túlérzékeny, de a könyvet én végigsírtam. valószínüleg a film alkotóinak nem az volt a szándékuk hogy a gyerekeket megríkassák. a második rész például már egy cseppet sem való kicsiknek. nemistudom azt hogy fogják megoldani.

  2. persze csak napsi. csak béna vagyok így déltájt. meg reggel. és néha esténként is.

  3. Volt egy rész, amikor könny szökött a szemembe.
    Nem emlékszem már rá mikor, de fura volt, mert semmi olyan nem volt a filmben.
    Mindegy 🙁

    De amugy nem vagyok ilyen sokszáz oldalt olvasós.
    Valszeg ezért nem érdekelt könyv fomában sem a Lord of the Rings, semi a Harry Potter 🙂

  4. amikor lyra megtalálja billyt, és az szorongat egy szőrmét, mert már nincs meg a daimónja. ez az egyetlen olyan jelenet sztem.

  5. Nem, ott csak megrendültem, hogy milyen szarul néz ki a kissrác a daimonja nélkül.

    Egy teljesen semleges jelenet végén kezdtem el könnyezni, fura, akkor sem értettem miért.

  6. gondolom mert facsargatta a kisújjad a melleted ülő… és azért…:-)

  7. én a gyűrűurán elaludtam…ezek után ezt sem merem megnézni :$:)

  8. Csilla mást sem szorongatot 🙂 arra emlékeznék 🙂 vagy nem…?:)

  9. majorann 🙂
    Én az elsőt meg sem néztem, de a kettőt és a hármat is moziban, és nem bántam meg.
    Bár jól elültem a seggem 😀

    Csillus, maximum a könyöklődet szorongattad, szerintem, vagy az üres redbullos dobozom volt még kézközelben 🙂

  10. most olvastam úgyamúgy, hogy a Babóból (a hobbit régebbi fordítása) is készítenek filmet. nyihaha. /gyűrűk ura előzménye – bilbó kalandjairól szól és hogy hogyan kerül hozzá a gyűrű/ csak azt nem értem, hogy hogyan csinálnak abból a kb120 oldalas könyvből 2 részes filmet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.