Rólam

Nos, ide kell írni valamit magamról…

Szóval, egy pár adat felsorolásként:

 • Lakatos Zsoltként láttam meg a napvilágot 1984-ben Szegeden.
  Nem sosem éltem ott, csak Édesanyám már akkor sem bízott az egészségügyben, így elvitette magát a legközelebbi helyre, ahol gyermek klinika is volt, nem csak mészárszék.
 • Az óvodás homokozó vödörbe pisilős részleteket át is ugranám az élet utamból…
 • Az általános iskolai éveim óta vagyok ismert DjZoNe néven, föleg az IRCNetes és Trefortos nagyérdemű előtt.
  Így általában lehet is szólítani, de nem sértődöm meg a Dídzsé, Zsolt, Zsolti és a Zone megszólítástól sem. Zónácska csak MacDeejaynek vagyok 😉
 • 1999-ben kezdtem barátkozni a PHP szkriptnyelvvel.
 • 2000 óta használok UNIX alapú rendszereket. Az első áldozatom egy Debian volt, aztán Red Hat, aztán 3 verziónyi SuSE. De ami legtovább megélt a gépemen az egy Mandrake Linux 8.1 és QNX volt. De 2005 óra csak debian él nálam 🙂
 • 2004 óta élek Budapesten.
 • 2005 óta vezetem a saját cégem.
 • Ez nagyjából egybe esik azzal az idővel hogy elkezdtem főállásban webfejlesztőként dolgozni.

 • 2005 január óta használok napi szinten FreeBSDt.

Jelenleg designolok, sitebuildelek, PHPban fejlesztek, AJAXozom… egy szóval webfejlesztek. 🙂

Most éppen vezető fejlesztő, és fejlesztési csoportvezető vagyok a Westlinewebworks Kft. -nél. Mellette amikor időm engedi saját projektetek csinálok saját cégem keretei közt.

2007 óta vezetem a WordPress Magyarország magyarítási projektjét, és készítjük közösen időszakról időszakra a fordításokat, a világ egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszeréhez.

A maradék szabadidőmet pedig a barátaimmal töltöm, egy étterem, egy mozi, egy söröző vagy egy klub berkein bellül.

Szokásom eltévedni néha olyan helyek felé, ahol van normális karaoke.
Amikor úgy tartja kedvünk táncolunk is, föleg populárisabb és elektronikus zenére (nem, a funkyt és az r’n’bt utálom). Volt időszak, amikor Morrison’s 2 klub termében, Dj Apesz mellett fénytechnikát csináltam.

Ezen kívül elalvás előtt, vagy utazás közbeni holt időmben szoktam még magamba tömni könyveket, igen, úgy vizuálisan, mert az kell. Nem populáris dolgokat olvasok, nem szakmai könyveket, és nem is ponyvát. De olyan dolgokat igyekszem tömni magamba, amitől emberileg több leszek, amivel megismerem a népem valós múltját, vagy egy vitatott történelmi időszak eseményeit.

Zenék tekintetében mindenevő vagyok, bár ez erőteljesen hangulat függő. Szeretem a lassabbnál lassabb lírai dallamokat, van hogy a klasszikus rock, és nu-metál dübörög a véredényeimben, van amikor eurodancere érzem jól magam, van hogy egy kis chillout kell, de örök kedvencem a dallamos elektronikus zene, vagyis a trance.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.