Lopok-e

Úgy tűnik az MPAA és az európai zöldek, no meg a svéd RåFILM egymásnak videó kampányon keresztül üzengetnek.
Szerintem egyébként a nyílt levelezés még mindíg olcsóbb lenne, de így legalább mindannyian szórakozhatunk a kampány filmeken:

Itt az eredeti amiben az MPAA azt hazudja, hogy a letöltés bűncselekmény, és törvénytelen:

(Ennek egy remek paródiája elérhető egyébként itt)

De szerencsére a fent említett két európai szervezet elékszítette a saját filmjét, gyenge lelkünk megnyugtatására.
Csak a zenéjük sikerült idegesítőre:

“Lopok-e” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Akárhányszor előkerül ez a téma, mindig napokig taró vita alakul ki, a két oldal pedig évek óta a saját hülyeségeit hangoztatja, mi pedig ugyanúgy töltünk le tovább… Ennek így SOHA nem lesz vége, miért nem lehet belátni, hogy az emberek nem hülyék és nem fognak mocsok tömegzenét venni 6-7000Ft-os CD-nkénti áron?
    1. Azért, mert nincs rá pénzük
    2. Ha lenne se venné meg, mivel egy szemét

    Megoldás:
    99Ft-os számonkénti letöltés (mp3-ban!)
    499Ft-os albumonkénti letöltési ár

    Ennyiért mondjuk én töltenék legálisan, esetleg olyan zenét is, amit csak egyszer hallgatok meg. A zenészek pedig valóban a bevételük nagy részét koncertezésekből szedjék össze, esetleg ültessék össze a kiadó kreatív osztályát, hogy ha nem cd és nem koncert, akkor még miből lehetne pénzt csinálni és érdekelné az embereket.

  2. Én egyébként pl korrektnek tartottam Pély Barnát multkor, amikor a koncert végén elmondta, hogy az új albumuk ingyen letölthető a united.hu ról.

  3. Sajnos a kérdéskör sokkal bonyolultabb, mint amilyennek először tűnik. Összekapcsolni a műveszetet a tömegigénnyel, a gazdasággal, valamint a betompult múltrendszerbeli arcokkal, kiadókkal nem kis feladat. Majd egyszer kifejtem, ha lesz saját blogom és olyan népszerű lesz, mint Zénóé 😀

  4. a rendorsisakjaba szaroshoz csak annyit, hogy it crowd rlz. masreszt, amikor ellopod a kocsit/taskat/tv-t, nem marad az illeto kezeben semmi, amikor viszont letoltesz valamit, csak egy masolat keszul. akkor hogy a faszba gondoljak, hogy a kettot parhuzamba lehet allitani? az arakrol multkor egy kedves uriember kifejtette a tvben, talan a swungban, hogy azert ilyen draga nalunk, mert kulfoldon is ennyi. ha itt olcsobb lenne, akkor ide jarnanak felvasarolni, ezert van megallapodasblabla-ra, hogy ennyinek kell lennie. ez valahol csusztatas, de minimalisan akar igaz is lehet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.