Magyar Gárda röpirattal támad? :)

Ahogyan ma este üldögéltem a 4-6 Jászai Mari téri megállójában a következő tartalommal ellátott lapra lettem figyelmes az üveg falra ragasztva:

GYÁVA káplán, GYÁVA plébános, GYÁVA érsek, GYÁVA bíboros: Szélsőjobbozza a Gárdát és adja a cigányok alá a lovat a veszprémi érsek

Szélsőjobboldali szervezetnek nevezte a Magyar Gárdát Márfi Gyula veszprémi érsek. Ezt annak kapcsán mondta, hogy utasítására a főegyházmegyéjébe tartozó Simon Gábor keszthelyi káplán elállt attól a szándékától, hogy szombaton a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban felszentelje a Magyar Gárda zászlóját.

„A Magyar Gárda szélsőjobboldali szervezet” – jelentette ki Márfai Gyula, majd hozzátette: pragmatikus megfontolásból döntött így, mert „nem akarja kitenni egyházát annak a gyanúnak”, hogy szélsőjobboldalinak nevezzék őket, másrészt pedig politikával egyáltalán nem kívánnak foglalkozni.

A veszprémi érsek hozzátette, hogy Simon Gábor hibát követett volna el, ha a Magyar Gárdához kapcsolódó eseményen részt vett volna, noha őt lelkiismeretes papnak ismeri. (Érsek úr, éppen ezért akart részt venni – a szerk.) A Magyar Gárdától való elhatárolódásra az érsek telefonon szólította fel beosztottját, aki felettesének döntését elfogadta. Mindenközben az ingyenélő cigány politikusok, kihasználva, hogy lehet egy kicsit rasszistázni, elterelve a figyelmet az országot sújtó cigánybűnözéstől, levélben tiltakoznak Erdő Péter bíboros prímásnál, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökénél, a keszthelyi Magyar Gárda szombati irodaavató ünnepségével kapcsolatban.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtószóvivője, Tóth János Csaba közölte, hogy Erdő Péter a hét közepétől külföldön tartózkodik, hivatalához pedig még nem jutott el a büdös cigányok levele. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a keszthelyi káplán esete nem a püspöki konferencia kompetenciájába, hanem feletteséhez, a veszprémi főegyházmegye vezetőjéhez, Márfi Gyula érsekhez tartozik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóirodája tudatta, hogy egyelőre ők sem kapták meg a magyar pénzen írni megtanult cigók levelét.

Nem engedélyezi a Gárda zászlajának felszentelését a veszprémi érsek
Nem szenteli fel szombaton a keszthelyi Magyar Nagyasszonya plébániatemplomban a Magyar Gárda zászlaját – erről Simon Gábor, a szervezet által felkért keszthelyi káplán nyilatkozott.

A Magyar Gárda zászlóavatása széthúzást okozott volna a katolikus hívek között, mert sokan nem értettek volna vele egyet, már pedig az egyház küldetéséből fakadóan az egységre törekszik – indokolta döntését a káplán.

Simon Gábor beszámolt arról, hogy a helyi gárda parancsnok kereste meg a közelmúltban azzal a kéréssel, hogy imádsággal és zászlóáldással vegyen részt a Magyar Gárda rendezvényén. Eleinte ettől nem határolódott el, mert szerinte ezzel nem tett volna politikai állásfoglalást.

A káplán ugyanakkor kikérte elöljárója, Léber Mihály plébános engedélyét, aki az ügyet Márfi Gyula veszprémi érsek elé vitte. A főegyházmegye vezetője utasításban úgy döntött, hogy nem engedélyezi a Magyar Gárda zászlószentelését annak a magyar társadalomra gyakorolt megosztó hatása
miatt.

Szerintem ez erősen mókás. Én annó ágáltam az ellen, hogy a katolikus egyház hallgatólagosan támogatja a Gárdát… Most csak gondoljunk arra, hogy a várban tartott alakuló rendezvényen ott volt 3 egyház képviselője…

“Magyar Gárda röpirattal támad? :)” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. tudod ennek úgy kéne működnie, hogy a káplánnak nem kellett volna a plébánoshoz, annak meg az érsekhez fordulnia. mert ha már a megalakuláskor elhatárolódtak volna, akkor asszontam volna, hogy jó. de ezek a kis sunyik ugyanúgy megjelennek majd a rendezvényeken, prédikálnak majd a templomokban a gárda mellett.

  2. Félreértés ne essék, semmi bajom a Gárdával.
    Azzal van bajom, hogy vegyítik a politikát és a vallást. De ez a teljes jobboldal betegsége.

  3. Remélem leszedted, a BKV megállók reklám tulajdonjoga az Esmáé 🙂

  4. Leszedtem, otthon pihen az asztalomon.
    A röpiratot elhelyező aktivista jelentekzését várom, és nálam átveheti, amennyiben igényt tart rá.

  5. az a baj az ilyen röpiratokkal, hogy szar minőségű papírra nyomják. lehetne háromrétegű, illatosított zewa klópapírra nyomni, hogy legalább haszna legyen. az álszentségről meg annyit, hogy a gárda telebassza a honlapját olyan képekkel, hogy épp parlagfüvet írtanak, meg utat takarítanak, de hol vannak azok a képek, ahol cigánynegyeden vándorolnak át valamelyik faluban, megfélemlítve a teljes lakosságot? az egyházról inkább nem szólok, mióta xvi. palpatine a pápa.

  6. jaja, ez utobbi kepeket lecserelhetnek olyanra, ahol ciganyok vandorolnak at magyarok lakta teruleteken, megfelemlitve a teljes lakossagot :/

  7. Annyit tennek hozza a magam reszerol, hogy az emberek allamokbanban elnek. Ezeknek egyik lenyege, hogy az ember lemond az eroszak jogarol az allam szamara, es az allamnak kotelessege vedenie cserebe az embereket. Ha ez nem tortenik meg (lasd 12 eves „gyermek”, vagy csak setalgassatok Prater utcan vegig este), akkor az emberek egy ido utan ugy dontenek, hogy visszaveszik az eroszak monopoliumat.

    Az biztos, hogy valakinek rendet kell vegre csinalnia itt Abszurdisztanban, es bar inkabb vagyok baloldali, de ha ehhez a szelsojobb kell, aldasom ra.

  8. Amint ez megvolt és a szélsojobb lesz az un. ‘allam’, megint elindul egy folyamat, amit utanna levalt egy nevezzuk szelsobalnak, es ez igy megy az idok vegezeteig.

    Sparta.Taigetos.I miss you.

  9. Dania, Svedorszag.. 8ev baloldal, 4 ev szelsojobb.. Ezt csinaljak joideje, es jo nekik.. Amugy tokeletes kormany az szelsoal szelsojobb koalicio lenne.. Majdnem mindenben egyetertenek, amiben meg nem, abban meg elfoglalnak magukat azon, h vitatkoznak 🙂

  10. ja, persze, engedjük a szélsőjobb terjeszkedését. akkor aztán nyugodtan hátradőlhetünk és várhatjuk a kivégzéseinket. faszomat, azt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.