Egészségügy 2008

Munkaidőben érkezett ez a történet, még hozzá, a főnököm barátnőjétől. Konkrétan egy kicsit meghökkentett.

A történetben szereplő hölgy, a főnököm barátnőjének az ismerőse, aki huszon éves, ikreket vár, 4 héttel korábban, mint kellene. Az események a mai napon játszódnak, 3D-ben, és nem fikcióról van szó.

Szóval az elmített hölgy a férjével együtt befáradt egy egészségügyi szolgáltatások ellátására hivatott intézménybe – amit most nevezzünk csak kórháznak -, olyan okból, mert történetesen a hölgynek elfolyt a magzat vize, és szerette volna már evilágon tudni az utódait.

A kórházban azt mondták, hogy itt nem tudnak iker szülést lebonyolítani, ezért a Baross utcai Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára irányították őket. Közlekedési eszközként mentőt hívott a kórház. A mentő negyed óra alatt ért ki, de mivel időközben eleredt az eső, így nem voltak hajlandóak kiszállni a mentősök, így az anyukának és a férjének kellett lefáradniuk a mentőhöz…

A Baross utcai klinkára érkezés után az a rossz hír fogadta őket, hogy igen, itt már lehet iker szülést lebonyolítani, de konkrétan most egy hármas ikres szülés zajlik, így várnia kell.

Az utolsó információ a hölfyről annyi, hogy az intenzív osztályon helyezték el, és itt várja, hogy mikor adhat életet, az apróságoknak. A férjét pedig nem engedték be hozzá…

“Egészségügy 2008” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. És most ebben a storyban mi a gáz? Elég szenny az egészségügyünk, de én itt nem látok hibát…

  2. Amúgy az a rész is csak kifogásolható, bár a pontos körülmények ismerete nélkül, hülyeség okoskodni róla.

  3. Én elég közel dolgozom az egészségügyhöz. Néha el tudok borzadni még úgy is, hogy ismerem a hátteret. Másrészt pedig még mindig felnézek jónéhány igazi orvosra, aki ‘csodákat’ tesz egy-egy betegért.
    Az ilyen történeteket pedig mindig hunyorítva olvasom. A szubjektivitás nem a legjobb álláspont.

  4. csak azt nem értem, hogy a fogadott szülész-nőgyógyásza hol van a kismamának és miért kell keringenie mint gólyafosnak a levegőben. hiszen a fogadott orvossal kórház is jár,nem? legalábbis az én dokimhoz tuti.

  5. ma márk félrelépett. hmmhmmm… 🙂 de tényleg, csúnyán megjárta szegény. az óbudai sztk-ba vittem. ÉS kellemesen csalódtam. okés, a körülmények ugyanolyanok, mint 10-20 éve, ugyanaz az ocsmány járólap stb… de rendesen meg volt szervezve az egész. orvos, röntgen, eredmény, vissza dokihoz és mindezt lezavarták fél óra alatt. és még kedvesek is voltak. mindenki tudja, hogy rosszul leszek ha dokit látok, gondoltam erős leszek, mégiscsak márk a beteg, de nem volt szükséges, 5 perc után már én is jobban voltam. márkot meg lehet sajnálni, mert itt fekszik fagyasztott zöldborsóval a lábán. 🙂

  6. nem értem, hogy egy mentős, aki tizenórákat tölt egy kocsiban, miért nem veszi a fáradtságot, hogy felvonszolja a seggét, hogy segítsen. Szegény, vizes lesz a kabátja…..vagy csak frissen mosott haját féltette? :O egyébként meg a rohadt életbe, létezik a világon olyan is, hogy esernyő….. ez tényleg kiakasztó.

  7. Na, szerintem még azelőtt hagyjuk abba a mentők/tűzoltók szapulását, mielőtt elkezdenénk. Nem kicsit tesznek többet, kevesebbért, mint ti. A konkrét esetnél meg szerintem nem voltunk ott, így nem lehet hozzászólni.

  8. hát itt szerintem nem is a tűzoltókról van szó és nem is a mentősökről… a szimpla emberi empátiáról vagy szolidaritásról…hogy az emberek néha mennire leszarják a másikat :-/ de mindegy lakatot teszek a számra.

  9. Mindenhol vannak parasztok, és mindehol vannak olyanok, akik szívvel lélekkel dolgoznak.
    Egyik sem általános, mindkettő véglet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.