Gidófalvi over

Balutól kaptam ezt a cikket ma:

A nyíregyházi Gidófalvi Attila (48) Közép-Európa legeredményesebb Amway-forgalmazója. Létrehozott egy csaknem egymillió termékforgalmazóból álló csoportot, amely évente körülbelül 300 millió dollár forgalmat bonyolít. A multi most mégis kirúgta, és még jutalékot sem fizet neki. A magyar Amway indoka: a férfi megszegte a szabályokat.

Forrás: Blikk

Egy picit azért felröhögtem. 8 évig csinálhatta az ügyleteit, és intézhette a saját módján az üzletét, de csak bebukott. Nem hal éhen, mert már az unokái is jól élnének ebből a pénzből, amit eddig kaptak. Az a baj, hogy már korábban is történt ilyen vele. Nem véletlenül váltak szét a Network21 és Diamond Alliance útjai. Az ok akkor is a zéró tolerancia volt. Vagyis, az a szabályozás amely szerint nem lehet olyan országban dolgozni, amelyben nincs Amway leányvállalat. Attilának ez sikerült Ukrajnában és Oroszországban biztosan, Szerbiában és Horvátországban pedig csak feltételezhetően. Úgy érzem nem véletlenül az övé volt, az első horvát gyémánt…

A történet másik része viszont az, hogy ez a kizárás csak az anyaországból érinti, a többi országban még megmaradnak az üzletei, és valójában innét jött a bevételei nagy része, a magyar üzlet apró pénz volt neki. Ami még szép az egészben, hogy a Diamond Alliancenek sem tagja már. Levették a weboldalról, eltávolítottak minden rá vonatkozó dolgot, és design elemet.

Ez összefüggésben áll a cég tavaly meghírdetett politikájával, mi szerint keményen fogják venni a szabályok betartását. Egy korábbi rövid írásomra utalnék a témában.

“Gidófalvi over” bejegyzéshez 1 003 hozzászólás

  1. T. C.
    Amit leírtál 2010- ben az 2014- ben méginkább igaz . A szekta jelleg még inkább erősödött, a beszervezők az újonan megjelenő mlm-knél még inkább nincs jobb szó pofátlanok.üdvözlettel Pintér Ferenc

    Kár, hogy csak egy két emberről ill. mlm-ről szól ez a huzavona amit látok, mert már kopogtat az új mlm ami talán nagyobb figyelmet igényelne.

  2. Sziasztok. Hogy került elém ez a blog, nem tudom, de itt van. És érdeklődve figyeltem a beszélgetést. Nevemet azért nem hozom nyilvánosságra, mert egy olyan információt osztok meg veletek, amit lehet hogy néhányan tudtok, lehet hogy nem, de én közvetlenül Gárdus Pétertől tudom. Nem tudom ,ez mennyire publikus, vagy nem, így gondolom, ez az egyszerűbb megoldás. SZóval. Gidófalvival akkor telt be az Amway és Gárdus Péter pohara, amikor az illegális orosz piacra itthonról kiszállított termékek után az APEH benyújtott nála egy majd egymilliárd forintos vám és áfa követelést. Amit persze nem tudott megfizetni. Az Amway úgy döntött (nyilván nem Gárdus Péter egy személyben), hogy ezt a tételt kifizeti helyette, ezzel elkerülve a további balhékat. Így is lett. Megnézhetitek, a mérleginformációk nyíltak. Abban az évben az Amway Hungária Kft egy jelentős mínusszal zárt. Mindenki azt hitte, hogy az Orosz piac nyitását ebből a pénztárból finanszírozták, azért a hiány, de nem. Ez a Gidófalvi sarának a kifizetése volt. Egyébként Gidófalvi sosem volt a top10-ben. Sosem volt 1 millió üzlettársa. Ezek városi legendák. Egy koronásnak, ami ő volt, 1-2 év alatt nem termelődik, nem termelődhet ennyi. És a másik. Azon felül, hogy illegális tevékenységet folytatott, ezzel még az orosz maffia haragját is magára vonta, hisz nem volt állami garancia, védelem mögötte, elkövetett egy óriási morális hibát is. Antalián a Go Diamond találkozón, mikor felmentek a színpadra a vadonatúj “magyar” ezüstjei, platinái, és egyik sem tudott elmondani egy mondatot magyarul, ez nagyon sokat ártott az egész európai üzletnek. Ezek után Vágyi Jenő nemhogy csendben maradt volna, következő napon egy találkozón azt találta mondani, hogy legyen szíves mindenki tanulja meg angolul, hogy ki ő, mi a foglalkozása, honnan jött, és így tiszteljük meg Jim Dornant, hogy a saját nyelvén mutatkozunk be. Na ez tette az i-re a pontot. Szóval volt ott baj, nem kicsi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük