Anyázós hét

Nos, ez a hét egészen anyázósra sikerült, konkrétan megtaláltam a héten pár szolgáltatónak és szolgáltatásnak az Achilles sarkát. Ezek így sorrendben Citibank, OTP, MasterCard és végül Vodafone. Az első hármat, most kihagynám – mert az egy későbbi bejegyzés témája lesz -, és csak a vodára anyáznék picit.

Történt, hogy november 23.-án ez a derék szolgáltató ÁSZF-et módosított, amiben bevezették a forgalom korlátozást. Vagyis aki 5 gigabyte feletti adatforgalmat generál, azzal szemben sávszélesség korlátozást vezetnek be a „csúcs időszakban”, aki pedig 10 gigabyte felett forgalmaz azzal szemben egész napra, a hónap végéig.

Nos, ezt a vonalat ma sikerült átlépnem…
Csúcs érzés 20-30 kilobyteal netelni…

Ma körbejártam a lehetőségeimet, és a döntésem az, hogy felmondom a vodafonenal kötött szerződésem, mivel nem ebben állapodtunk nem, amikor tavaly megkötöttem a céges előfizetéseimet. Ezt elvileg 15 napon bellül minden féle kötöttség nélkül megtehetem. Holnap beszambázom az ügyfélszolgálathoz, kiváncsi leszek, hogy ők is így látják-e a kérdést.

A vicces a dologban, hogy csak tájékoztatni felejtettek el. Mert hogy le spammelni a „Korlátlan ZENEletöltés a mobilodra!” kezdetű kör üzenetükkel, az megy. Viszont az, hogy megírják, hogy kedves előfizetőnk, új ÁSZF van, olvasd el, vagy ne, de tudd, hogy van, az meg nem megy. Persze, azzal védekeztek, hogy megírták két országos napilapban is.

Jó, de basszus, ha ránézek az órámra 2008 decembert ír. Nem 1988 decembert, amikor MINDENKI olvasta ezeket az újságokat. Igaz, akkor még talán volt is benne tartalom, és nem a reklámok képezték a törzsét.

Jah értem, szóval megint velem van a baj, mert nem járatom egyik politikai oldalhoz közelálló lapot sem. Nem nézek tvt, még csak rádiót sem hallgatok, maximum online.

Szóval holnap délelőtt bemegyek, és megpróbálom a lehető legnormálisabban elintézni az ügyet.

Viszlát Yoda mester, már nem kell a térerőd.

“Anyázós hét” bejegyzéshez 34 hozzászólás

  1. Persze, azzal védekeztek, hogy megírták két országos napilapban is.

    Jó, de basszus, ha ránézek az órámra 2008 decembert ír
    —————-
    ezt írja elő a törvény.
    nem többet.

  2. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a törvényi kötelességük. Az akciókkal kapcsolatban tudják zaklatni az embert, és arról tudnak smseket írni, no meg ha mondjuk nem fizeti be időre a számlát arról is.

    Viszont, hogy megváltoztatják a szolgáltatási feltételeket arról nem lehet emberi módon tájékoztatást adni?

  3. nem akarok tapló lenni, mert én sem olvasok újságot. de az emberi módon való tájékoztatás miért azt jelenti, hogy megjelenik a neten vagy e-mailben értesítenek?

  4. 2008-at írunk lassan 2009-et. Na vajon miért? Egyébként ha arra tudnak áldozni pénzt, hogy reklám sms-ekkel bonbázzanak vagy 1 milliért az iwiwen reklámozzanak, akkor arra is lehetne hogy küldjenek egy mailt vagy egy sms-t, hogy változott az ÁSZF.

  5. Törvényileg van megszabva, hogy hol kell az új ÁSzF-et megjelentetni, ez általában a helyi iroda.

  6. Jó akkor mostantól minden héten megnézem majd, hogy változott e a dolog vagy sem. A yodafone lesz a második otthonom. 😀

  7. Elmentem felbontani a szerződést. A csaj első kérdése az volt, hogy mikor kaptam értesítést a változásról. Mondtam neki, hogy nem kaptam…

    Nem kérdezett többet, szó nélkül felbontották.

  8. zsolti drága, az ímélcímemre így is sok baromság jön, kérlek kapcsold ki ezt a figyelmeztetés-küldőt, mer én fogok anyázni.
    pusziiii

  9. Miért, mégis mi lenne fontosabb, mint ha mondjuk ÉN írok commentet a Zénó blogjába? He? 😀

  10. napsi, nem kötelező feliratkozni a hozzászólásokra.

    Másrészt a levélben benne van a leiratkozó link, amit csak te tudsz megtenni, én nem.

  11. jav.
    zsolt drága, kérlek hogy csak abban az esetben küldjél nekem figyelmeztetést, ha ákos reagál a blogba.
    köszönöm
    🙂

  12. próbálkozom én csak az a freemail drága…a második hozzászólást meg viccesnek szántam, nnna

  13. Viszont, drága DjZoNe, annyit tényleg megtehetnél, hogy ne a pipa legyen a default, mert így minden postnál plusz egy kézmodulat, hogy kiszedjem. Egyszerűbb lesz átírni az emailcímet mondjuk a tiedre és akkor úgy marad. 🙂

  14. Ákos, alapvetően feltételezem azt, hogy ha valaki hozzászól, akkor érdekli, hogy ha mások mit reagálnak rá.
    Szóval a default pipa marad.

  15. Nem, ez csak egy szar próbálkozás arra, hogy nőjön a látogatottságod 🙂

  16. Szia!

    Ahogy írtad: Történt, hogy november 23.-án ez a derék szolgáltató ÁSZF-et módosított…

    De ha minden igaz, akkor pont egy hónappal ez előtt, vagyis Október 23.-án módosították az ÁSZF-et és Október 24.-én meg is jelent a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben a módosítás hírei. Ezért nem mondhattuk fel a szerződést.

    Én amúgy azonnal éreztem ezt hisz pont akkor vidéken tartózkodtam és pont ezt használtam így már aznap este írtam is róla: http://itb24.net/ez-a-vodafone sőt ezen felül még az IT café is: http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafone_internet_szabadon_3g_lassitas.html

    Múlthéten pedig már a HírTV előtt is ott volt az ügy erről is írtam: http://itb24.net/hirtv-panaszkonyv és a HírTV saját oldalán is megjelent erről cikk.

  17. Tisztelt hozzászólok!

    Az én esetem sem rövid a vodafone mobil netével folyamatosan térerő problémáim voltak zölden villogott a hüvely modem, sötétkét-világoskék színben vilogott, stb sokáig hónapokon keresztül Budapesten a XIV kerületben fa tetőtérben. Az egyoldalú szerződésmódosításuk (a novemberi 5 giga max) pedig betette a kiskaput.. „korlátlan” „ez a Te pillanatod”, ráadásul február eleje óta „laggol” a net. szóval hazugság, szívatás havi 5 ezer forintért.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.