Dö Rúm, avagy ébredj egyedül egy vak szobában

Az előbb kaptam Csu-csutól,a The Room névű “blog” linkjét.

Az alap történet annyi, hogy egy állítólagos Neuman Ádám nevű programozó srác Erdélyben meglátogatta két ismerősét, és egy panzióban szállt meg éjszakára. Reggel egy tökéletesen lezárt szobában ébredt, ahol minden van, ami az élethez kell, csupán kijárat nincs…

My moonlight
My moonlight

Az oldal önmagában azért érdekes, mert túlságosan összeszedett, és higgadt a srác, annak ellenére, hogy azt írja ideges, fél és retteg.

A notebookon az internet egy kínai proxy szerveren át jön. Ami valóban lenyomozható és létezik, ugyanis a chinamobile.com proxyja. Furcsa viszont, hogy egy 25 éves programozóról beszélünk, akinek nyoma sincs a magyar interneten. Ismerek olyan embereket, akik antiszociálisak, méghozzá nagyon, de mégis találni rájuk valami utalást, lábnyomot, vagy legalább valamit. Ez a Neuman Ádám egy fantom.
Se iwiwen, se facebookon, se myvipen nincs nyoma.

Egyetlen oldalt sikerült találni, ahogy egy magyarországi címmel szerepelt egy név, az pedig a http://farmsubsidy.org oldal volt.

A blogban hírdeti, hogy ő nyíregházi, a cím viszont az ország túloldalán a horvát határtól pár kilóméterre van. Így ez sem ő.

Kiváncsi vagyok, hogy ez megint milyen csodás média hack lesz. Netán valami könyv, film (esetleg Silent Hill nevű játék) adaptáció a magyar netes érára alkalmazva?

Vagy csak egy újabb szánalom blog, mint anno a debreceni pasi projekt. Ami a leleplezésemet követően harmadnapra eltűnt, mint a mesében.

Vajon ádám83 meddig fog még firkálni?

Mielőtt elfelejtem, az oldal címe:
http://theroom.blog.hu/

Szóval, a kérdés, az oldal kamu, vagy kamu? 🙂

“Dö Rúm, avagy ébredj egyedül egy vak szobában” bejegyzéshez 98 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük