Ebből kellett volna egy modoros reklámot készíteni

Körbejárta a netet a Rasszizmus szívás című valóban rasszizmusra, uszító, c-tipusú állampolgárokat mosdató, a többségi társadalmat meglehetősen „objektíven ábrázoló” alkotás.

Ezeknek a csodáknak mindenféle ellenfilmei jelentek már meg youtube szerte, van amelyik kifejezetten vicces, van ami a vulgár rasszizmus keretein nem képes kilépni, viszont egy csodás viszontválasz filmhez témát szolgáltathattam volna ma.

Történt ugyanis, hogy este 8 után  Margit-híd budai hídfőjénél szálltam fel egy 4-es jelzésű villamosra, mindenféle kirekesztő ruházatban, mint Thor Steinar sporttáska, fekete bőrkabát, hajtókáján egy árpád pajzsal, melynek a közepén egy vérmesen rasszista turul ijesztgette az eltérő kultúrával rendelkező embertársaimat. Kezemben egy frissen vásárolt bar!kád című hetilap, nyitva az első lapján, amin kifelé a belső borító látszott, amin a holnapi deák téri március 15.-i Jobbikos műsor meghívója szerepelt.

Ajtó becsukódik, velem szemközti ajtóban retinámat alig ingerő színű sárga, pörköltszaftos pólóban egy nagyranőtt, integrációra alkalmas, beilleszkedni vágyó egyén állt. Mellette egy szórakozott idős hölgy, aki neki szegezte a kérdést, hogy fiatalember nem tudja véletlenül, hogy hogyan folytatódik az „Ipafai papnak fapipája van” című nyelvtörő. A srác mimikai képességei versengtek az 1000 arcú Steaven Seagulal, és egy rezdülésén nem látszott, hogy egyáltalán behatolt volna a hallott információ.

Ezután a néni hozzám, a félelemkeltő és kirekesztő ruházatban lévő egyedhez fordult, megismételve a kerdést.
Természetesen bennem felgyulladt a Tom&Jerry sorozatokban ábrázolt fejl melletti lámpa, és már hadartam is rá a választ 🙂
A néni elmosolyodva ült le.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.