Nokia szervíz, meg anyukám

Nos, történt hogy édesanyámnak van egy szerencsétlen Nokia 6101-ese.Ezt a mókás kis kütyüt áprilisban vette.

Májusban, valami rejtélyes oknál fogva nem lehetett bekapcsolni.

Elküldtük szervízbe. Vissza jött szervízből egy hónap múlva megjavítva. Öröm-boldogság, újra lehet használni…

Ez az örömteljesnek mondható, emocionálisan túltelített állapot egészen júniusig tartott, amikor is újra megismétlődtek a fentiek. Édesanyám ismét elküldte szervízbe a telefont, majd egy hónap múlva ez a meghökkentő válasz érkezett:

A készülék átvizsgálása során megállapítást nyert hogy illegális beavatkozás történt (Törött alkatrész) melynek nyomai jól láthatóak a nyomtatott áramköri lemezen.

A készülék szakszerű javítására továbbiakban nincs lehetőség, ezért azt nem vállaljuk.

A készüléket matricával láttuk el a jelen állapot biztosítása érdekében.

Mellékelve levélként aláírva mellette egy fénykép a készülék belsejéről, és felette egy másik fénykép az imei számról.
Az egyik alaplapra égetett chip egyik sarka tényleg hiányzik.
Ez a sérülés kivülről nem kerülhetett oda, szóval valaki felnyitotta.

Nézzük csak, mi a valószinűsége annak, hogy egy ötvenhez közeli technikai analfabéta nő, a konyhaaszalon csavarhúzót ránt, és elkezdi szétkapni, az egy hónapot használt vadi új, garanciális telefonját?

Nem lehetséges, hogy valamelyik szervizes gyerek barmolta el, az első javítás alatt?
Vagy nem lehet, hogy esetleg a fénykép kamu? A photoshop nekem is jó barátom…
Ezzel a matricás dologgal biztosítják, hogy véletlenül se akarja kinyitni, és megnézni, hogy tényleg az-e az imei szám, ami a számlán van, hogy tényleg törött-e… Jó trükk…

Mondtam anyukámnak, hogy kezembe veszem a dolgokat, és megnézzük mit lehet tenni a telefonnal.
Tegnap mielött Csillával moziba mentünk, megkerestem a nyugati acél és üveg rengetegében lévő Nokia szervízt. Megmutattam a pultnál álló kissrácnak, hogy mi a stájsz, nézte a papírokat, majd azt mondta hogy nem tud segíteni.

Mondom , hogy jó, mibe kerül. Nem tudok, segíteni, de bazmeg akkor sem ha fizetek érte?
Akkor sem, ez a szervíz szakvéleménye.
Jó, mit lehet csinálni?
Keress meg valami GSM boltot, ott megcsinálják.

Ugy érzem a Nokiának sem az emberarcúság a fő erőssége.

“Nokia szervíz, meg anyukám” bejegyzéshez 18 hozzászólás

  1. Ez nem Nokia sajátosság, hanem hungaricum! 🙂 Én is hasonlóan jártam anno réges-régen igaz az én telefonom ki is volt kódoltatva, ám pár hónapra rá szerencsétlen pont az antennájára esett. A vicc az, hogy ha nem kérdezek rá, még a mai napig is a nála jobb cserekészüléket használom. Kikódolni meg szerintem legalább annyira illegális mint bekódolni… Mindegy, szoftverbeavatkozás miatt nem voltak hajlandóak megcsinálni… Azért kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége… én neked drukkolok!!!

  2. Az IMEI szám megnézéséhez nem kell leszedned a hátlapot, írd be: *#06#
    A többihez meg sok sikert 🙂

  3. Jogos 😀
    Akkor ha megvan még esetleg a doboza azon is rajta kell lennie…

  4. hát nyilván rajta is van, de az bizonyítja,hogy a dobozhoz tartozó telefon van az ember kezében? 🙂

  5. Nem az volt a kiindulópont, hogy megtudd az IMEI szám ami a számlán van tényleg a tiéd-e? A bizonyítás egy következő lépcsőfok 😀

  6. Őszintén szólva ennek a telefonnak már lassan integethetsz, de azért egy dolgot megjátszanék még a helyedben. Írnék egy cirádás levelet a Nokia Magyarország vezéreinek, mellékelve a levelet, fényképestől és mindenestől. Aztán rákérdeznék, hogy vajon a sikeresen megjavított készülékekről is készül-e ilyen fényképes nyilvántartás, és ha igen, akkor abból te kérnél egy példányt. Ugyanis erősen egyoldalú dolog, hogy csak akkor készítenek állapotigazoló fényképet, ha valamit nem akarnak megjavítani. Ki garantálja, hogy a hiányzó fődarab nem pont akkor tört le, amikor legutóbb javították? Vagy valami gyakornok szerelőjük baszta el javítás közben?

    Szóval én drukkolok, ne hagyd magad! 🙂

  7. a westend nokia szervizben rohadt geci emberek dolgoznak akik az oda vitt telefonokat probálják bütykölni ha ez nem sikerül nekik akar tönkre teszik és úgy küldik fel a nagy szervizbe és ott látva a dolgot a készülék javithatatlan vizkerült bele jótálást vesztett cimszóval küldik vissza és már volt nincs telefonod!!! én is igy jártam 80-ezres telefonommal nokia 6233-as volt de már csak egy romhalmaz maradt belőle!! nagyon vigyázzon mindenki aki oda visszi javítani a telefonját!!! a storit majd később leirom!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.