NATO csúcs

Tegnap éjszaka hívtam egy taxit, mert robognom kellett valahova, viszonylag gyorsan (igen, hozzá). A sofőr, az egyik legrégebbi ember, akivel szoktam járni, így ilyenkor általában mindig beszélgetünk valamiről. Amúgy sem vagyok az a fajta ember, aki szónélkül ül autóban.

Nos, most a téma persze aktuális, a ma kezdődő NATO csúcs volt.

NATO csucs

Persze, nyilván szükség van a NATO csúcsra, de biztos, hogy ezt most itt kell tartani?
De most komolyan. Persze, két szájjal nyalunk, hogy bizonyítsuk, mi tényleg f*sza gyerekek vagyunk, és gördülékenyen megtudunk oldalni egy ilyet.

És, ez valószínűleg így is lesz.

Annyi kitétellel, hogy majd az Andrássy szépen le lesz zárva, a Bajcsy is, sőt a teljes belvárosban lépni nem lehet majd. Miért nem mára terveztek autó mentes napot? De most tényleg. Egyszerűbb lett volna, kevesebb lenne a k*rva anyázás, és kevesebb idegszálat ölnénk meg azokban, akik szeretnének a jól megszokott útvonalon járni munkába, vagy csak intézni a dolgaikat.

Másrészt, miért pont most kell ezt rendeznünk?
Nem lehetett volna akkor, amikor nincs feltúrva a teljes budai alsórakpart, amikor a Szabadság-híd járható, a Móriczon, a Bartók Bélán és a Gellért-téren már lehet közlekedni, és nincs lezárva a fél város valamilyen felújítás, építés, fúrás-faragás, miatt.

Persze túléli Budapest ezt a három napot, a delegációknak meg tökmindegy, mert maximum ágyútalpon, de ők elfognak jutni oda, ahova nekik azt kell.

De nem lett volna egyszerűbb most azt mondani, hogy gyerekek, mi picit szét vagyunk esve, ennek a rendezését átengedjük gálánsan Prágának, Bécsnek, Pozsonynak, Varsónak, vagy bárkinek, és majd január-februártól (már amennyiben és tényleg) már élhető, és járható lesz a város, akkor majd vagizunk azzal, hogy mi tényleg milyen ügyesek vagyunk.

Nem fírtatom, hogy szükség van-e a NATO csúcsra, mert nyilván. Érdekes hogyan állnak a szövetséges erők koszovóban, afganisztánban, irakban. Arról nem is beszélve, hogy legutób Putyin betolta, hogy mi lenne, ha ez inkább EATO lenne…

“NATO csúcs” bejegyzéshez 22 hozzászólás

  1. Ez egy elismerés, hogy itt rendezik, szerintem két napot ki lehet bírni, majd ha lezárják a Margit hidat akkor lesz muhaha.

  2. nem hiszem, hogy jót tenne nekünk, ha egy passzolással beégnénk. „nem tudtok megrendezni egy nato csúcsot?” haha
    budapest, ahogy írtad túléli. édes mindegy, hogy mi miatt anyázunk és hány út van lezárva. eggyel több vagy kevesebb.

    persze majd este lehet, hogy mást mondok, mikor hazaérek a tizenháromba.

  3. amúgy

    ha jól emlékszem ugyanez történt a bkv sztráj alatt, akkor 20 perc alatt hazaértem.
    de minnyá indulok és lecsekkolom.

    ákos…hátöööö 🙂 szóval öööö már jól vagyok. 9kor már húztam a lóbőrt.

  4. ne viccelj, lassan mi leszunk a soros elnokok. eleg nagy blamazs lenne, ha egy ilyet sem tudnank megtartani. vicces lenne az alsorakpart felujitasa miatt eltolni az idopontot. amugymeg vedd ugy, hogy automentes napok vannak, igaz, a bkv surithetne a jaratait erre a harom napra. a margit-hid lezarasa valoban vicces lesz, de legalabb ures lesz a margit-sziget 🙂

  5. Amugy ez sem igaz teljesen, mivel gyalogos és BKV forgalom lesz a hídon, csak ótók nem 🙂

  6. Szóval konkluzió, hogy példásan viselte Budapest ezt a rendezvényt. Talán mindenhez hasonlóan kéne hozzáállni, és nem örökké csak anyázni. Nyugaton ez működik, hozzászokhatnánk mi is.

  7. Minden tagországban van NATO-csúcs.
    Most éppen Budapest volt a soros.
    Ennek aztán semmi köze nincs a nyaláshoz és egyéb hülyeséghez amit leirtal DJZONE.

    Másrészt két napot ki lehet birni…

    Ez az állando nyavajgás ami ebben az országban van… ezért tartunk itt ….

  8. Szerintem egyébként az történt, hogy mindenki beparázott, hogy jujj nem lehet majd autóval járni budapeste (ez volt a cél?), és vagy otthon maradt (ugye Ákos? :D), vagy pedig inkább tömeg közlekedett.

  9. Ma beigazlódott, hogy nem volt alaptalan a tegnapi parám. Reggel 11-kor Oktogontól Margit-híd budai hídfőig egybefüggő volt a kocsisor. Tovább nem mentem, azt nem tudom.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.