Nickelback – Dark Horse

Hónapok óta tart az előrendelés a kanadai post-grunge srácok új, sorban hatodik albumára. A folyamat koronájaként hozzám is eljutott az új korong, és nagyjából háromszor hallgattam eddig végig, hogy ne ítéljek elsőre.

nickelback_-_dark_horse

Tegnap este beszélgettünk Chico barátommal az albumról, és mindketten egyetértettünk abban, hogy többet vártunk tőle. Bár, már igazából beletörődhetnék, hogy a legtöbb albumon, ha van 2-3 szám, ami nagyon bejön, akkor az már jónak számít. Nos, ez természetesen megvan.

A tracklista a következő képpen néz ki:

  1. Something In Your Mouth
  2. Burn It To The Ground
  3. Gotta Be Somebody
  4. I’d Come For You
  5. Next Go Round
  6. Just to Get High
  7. Never Gonna Be Alone
  8. Shakin Hands
  9. S.E.X.
  10. If Today Was Your Last Day
  11. This Afternoon

A Gotta be somebody, a Never gonna be alone és az (If) Today was your last day voltak a listából azok a számok amik a legnagyobb hatással voltak rám.

Ezek a dalok hozták azt a hangulatot, ami összetéveszthetetlen, és amiért megvettem eddig az összes lemezüket. Az utolsó kettő hangulata szerintem sokban hasonlít az előző albumról a Photograph hangulatára. A Gotta be somebody hallatán pedig az All the Right Reasonsről a Savin’ Me jutott eszembe.

Az album, legerőteljesebb, legkeményebb és legenergikusabb darabja az első szám, a Something in your mouth, ami a bejegyzés végén meg is hallgatható.

Úgy érzem azért méltó helyet fog elfoglalni a gyűjteményemben a többi album között, de szokni kell majd még az új számokat, mert a már említett korábbi albumukkal egészen magasra rakták a mércét, amit most – szerintem – nem sikerül megütni.

Ettől függetlenül a kedvenc együttesem marad 🙂

[audio:nickelback_-_something_in_your_mouth.mp3]

“Nickelback – Dark Horse” bejegyzéshez 22 hozzászólás

  1. Szerintem a Nickelback szar (kövezzetek meg). Annak ellenére, hogy persze Zénó is és én is rohadt jól énekeljük. 🙂

  2. Én imádom őket.

    Bár ennek történelmi okai, vannak, amiről még szerintem senkinek sem meséltem. De majd egyszer írok erről is egy comming outot 😉

  3. Ez most kivételesen nem a te fikázásod, de miért írják olyan sokan a coming out-ot két m-mel?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.