Netes propaganda, és a személyiségi jogok

Nem tudom hányan láttátok a Zeitgeist címet viselő dokumentum filmnek nevezett összeesküvés elméleteket felvonultató filmet.

rfid_infra

Számomra, az egyik top üzenete az, hogy bizonyos csoportok a személyiségi jogokat lábbal szeretnék tiporni, és minden eszközt fel fognak használni annak érdekében, hogy mindenki egy személyes azonosításra alkalmas digitális chippel lássanak el. A folyamat már egészen régóta tart, mivel a technológiát ’85-ben szabadalmaztatták.

Az RFID-nak jó reklámot csinált egy, bulvár hír, ami a teljes netet körbejárta annak a Santa Rosai macskának a története, akit az állat menhelyen ez alapján azonosítottak, és vissza juttattak gazdáihoz, akiktől 13 éve eltűnt.

Mennyire aranyos és ártatlan reklám, nem? NEM!

Mocsok egy dolog, hogy média eszközökkel akarják elérni, hogy a köztudatba kerüljön, és normálisnak tartsuk. Persze, nyilván megint túlpörgöm, és ez „tök ártatlan”, meg „csak állatokba” alkalmazzák. Nem, már 2003-ban voltak olyan emberek akiket RFID alapú azonosítót kaptak.

A hatalmas terrorizmus ellenes műbalhéból is az egyik kiutat az RFID jelenti, szerintük. Ezzel nyilván komoly mennyiségű és annál butább ember tömegeket lehet kábítani, akik nem látnak át a szitán.

Vagy, gondoljunk csak a Bermudákon 1 éve üzembe helyezett rendszerre, ahol minden autóba RFID azonosítót építettek, és így minden pillanatban nyomon lehetett őket követni. Ez nyilván egy élő demó volt csak, mivel egy 30 négyzetkilométerről beszélünk, és az országból amúgy sem lehet kijutni vele.

A történet másik komponense az, hogy az USA-ban több egyetemen is elérhető az RFID szak. Szóval az „oktatással” is szépen megtámogatják a dolgot.

További érdekesség, hogy a Benetton nevű ruházati cég RFID csipel leszerelt ruhákat gyárt! Ez ellen tiltakozásul indult is egy oldal, amit az imént találtam: boycottbenetton.com.

A fenti filmet egyébként erősen kiélezték a Biblia szavaira, amelyek a Jelenések könyvéből valóak, egészen pontosan Jelenések könyve 13. fejezetének a 16-17. verseiből:

Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.

Azt hiszem, hogy ha hagyjuk, megetetni magunkat azzal, amit a globalizáció, a média, és az oktatásnak nevezett uniformizáló szarv letörés jelent, kemény időszakok várnak ránk. De, ha csak ránk várnának, még azt mondom, hogy vállalható, viszont, ez sokkal többről szól. Az utánunk jövő generációkról is.
A végén még igazolódnak a mátrixhoz hasonló rémképek, miszerint, mind csak rabszolgák vagyunk.

Végül pedig még álljon itt a már említett Zeitgeist nevű dokumentum film vonatkozó pár jelenete:

Érdekes, hogy egy ártatlan bulvár történetnek milyen fontos szerepe lehet a függöny mögött álló csoportok globalizációs politikájában…

“Netes propaganda, és a személyiségi jogok” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Talán, mert globalizál? Talán, mert elveszi mindennek az egyéniségét, jellemzőjét? Talán, mert reális az esély a Nagy Testvér-effektusra?

    Igen, vannak előnyei is. Miért akar menekülni a globalizáció elől az értelmesek többsége? És miért nem a buták többsége?

  2. 6 mondatodból kb. 12 dolgot tudnék kiemelni, amiért ostoba vagy, de akkor megint én lennék a paraszt. és még meg se említettem, hogy dobálózol bazmeg a közhelyeiddel. hovatovább mások közhelyeivel.

  3. Hi Noel! 🙂

    Így legalább megtudhattam, hogy a buták többségébe tartozom.
    És úgy látszik, Te is; 6 mondatból leostobázni valakit, mert más véleményen van, mint Te, az tényleg is ebbe a csoportba sodor. 😉

    Néha a közhelynek tartott fogalmakkal többet el lehet mondani, mint egy nagydoktorival. Továbbá a közhelyekről – nagyjából – mindenki sejti, hogy mi is lehet a háttérben.

    És van még közhelyem másik is; a tömegnek csak hangja van, esze nincs – ergo, kellenek olyan figyelmeztetések, mint amilyen ez a bejegyzés!

    Ja, és még egy dolog: Magyarország gazdasága is a büdös nagy globalizációba rokkan bele.

  4. No hát, mennyi szakértő lett itt hirtelen! Mindig sejtettem hogy nem csak Zénó hozza a szellemi tőkét a monitoromra, hanem a kommentelők nagy része is 😀

  5. magyarország gazdasága a nagy büdös globalizáció nélkül is megrohadna.

    nézz magadra! mit viselsz? kiváncsi vagyok mikor tudnád megfizetni azokat a ruhákat, ha mind itthon gyártanák.

    ez az egész a fejlődés mellékhatása. nem hiszem hogy lehet ellene tenni. és nem hiszek a fenntartható fejlődésben.

  6. napsi, a fenntartható fejlődés környezetgazdasági kérdés, a globalizáció bizonyítottan se ellene se mellette nincs 🙂

  7. 🙂 de még akkor is ha igazad van…:) nnnnna azt akartam mondani, hogy szerintem képtelenség fenntartani egy ilyen fejlődést úgy hogy élhető maradjon ez a világ (és nem arra gondoltam, hogy kifogyunk a készleteinkből) és nagyon remélem hogy nekem már nem kell egy olyan világban élnem, ahol ilyen csipppeket ültetnek az emberbe. de nem hiszem hogy elkerülhető lehet. persze a gyerekemet sajnálom majd.

  8. még, nem már. na bekussoltam, mielőtt megin lehülyézel, megjegyzem még mindig jobb mintha lekirálylindáznak.

  9. Nem kell ahhoz csipet ültetni az ember bőre alá, hogy megtalálják elég ha van egy telefonja…–> háromszögeléses módszer

    P.s.: mostani „okostelefonokkal” és utódjaikkal még könnyebb dolguk lesz megtalálni és figyelni minket hiszen mindegyik imádja gps-t a google earth-t meg a többi ilyen baromságot

    szóval they’re watching us…

  10. nem a különvéleményed tesz ostobává. egyébként köszönöm, hogy megint bizonyítottál.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.