Azért az ilyenek kiakasztanak, de nem kicsit

Kérdem én, hogy a nagy és csodálatos motoros társadalom mit fog szólni ehhez a szépséghez, hogy egy felelőtlen kis taknyos halálra gázol, egy háromgyerekes anyukát.

Egy apró kérdést azért még feltennék. A kis köcsög, aki éppen szombat este azzal vagizott, hogy ő mekkora császár vajon mit fog ezért kapni?

Persze, gondatlanságból elkövetett emberölés. Amiért, amennyiben büntetlen előéletű kap 2 év felfüggesztettet és csókolom.

Vajon mennyire fogja ez érdekelni az özvegy férjet, vagy az árván maradt 3 kisgyereket?

Most is majd összefog a hangjáról híres motoros társadalom / szubkultúra és segíteni fogják a családot? Persze, csak is. És ezek után még harcolni fognak a sebesség határ eltörtléséért, amikor városban nem tudnak közlekedni a zöldfülű kistaknyok, akiknek még matchbox lenne való a kezükbe nem egy benzin zabló szörnyeteg…

Ezek után bárki, aki magasztalni meri nekem a motoros szubkultúrát, és verni meri a nyálát az elhúzhat a picsába ismét. Felelőtlen barmok.

Nem, még mindig nem járok autóval, viszont a sokszor a sofőrömként aposztrofált Scold vezetési stílusában azt szeretem, hogy ha üres a zebra is mindig fékez előtte, mert tudja, hogy bármi van ő lesz a felelős.

“Azért az ilyenek kiakasztanak, de nem kicsit” bejegyzéshez 74 hozzászólás

  1. Ez nagyon sajnálatos eset! Csak,hogy nem szabad általánosítani! Ezt aláírom,hogy sok finoman kifejezve „buta „motoros is van, de hál Istennek sok megfontolt motorosból egyre több…
    Itt nem a motorosok a hibás és nem a motor hanem az aki vezeti… ugyan úgy mindenhol vannak felelőtlen emberek mint gyalogos kamionos autós és még sorolhatnám.. Biztos vagyok benne hogy a sok buta most itt hőzöng hogy miket írsz..kicsit engem is felháborít, hogy leírsz mindenkit! Én nem veszekedni szeretnék hanem csak a véleményem leírni…
    Sok embert nem lehet meggyőzni ha valamiről/valakikről kialakul a meggyőződése..Nekem nem is ez a célom…
    Csak azt szidd aki a hibás és ne egy egész társadalmat írj le ….. ÉN kinyírnám ezt a motorost ha ő a hunyó … (Ez nem motoros)
    Én mindíg próbálok példát mutatni és átengedni a gyalogost a zebrán, csak amikor az autós rám dudál,hogy miért álok meg és át akar menni rajtam akkor egy picit én is elgondolkodok ,hogy hogy is van ez.és még sorolhatnám a dolgokat….(ja és a magyar igazságszolgáltatást inkább hagyjuk..induljunk csak ki a macskás srácokból…)
    A családnak részvétem…..

  2. Részvétem a hozzátartozóknak! …de az nem igaz hogy nem lehet észrevenni a közeledő motorost ..egy motor hangját több száz méterről hallani! A kresz nem hinném hogy eltörli a fizika törvényeit! ha látom hogy gyorsan jön és valószínűleg nem tud megállni , nem lépek le, ennyi …motorosként mondom….ha látom hogy zebra van lassítok mert úgyis lelép a figyelmetlen paraszt miközben telefonál vagy eszik vagy sminkeli magát! de egyetértek nem a városban kell villogni apuci motorjával!

  3. kiscsillag.. ennyi erovel fujhatnal az osszes halalos balesetet okozo emberre

    ha egy reszeg ember karambolozik, a reszegek kozossege vegye szarnyai ala a karosultat?

    miert fujsz ennyire rajuk? miert altalanositasz? vannak felelos es felelotlen emberek, es ezek a felelso es felelotlen emberek hasznalnak bkv-t, kocsit, bicajt, motort vagy akarmit..

  4. Manapsag mindeki meghal? Mar elnezest a morbid kerdesert, de tegnap itt, Kolozsvaron is elgazoltak egy gyalogost, akinek zold jelzese volt, mig az autonak piros. Kb. 5 metert repult a levegoben a szemtanuk szerint. Ugyan az nap, ugyan ott, egy Opel Corsa nem latta, hogy pirosa van es ugy elutott egy Land Rovert, hogy az a levegobe repult, leszakadt az egyik hatso kereke es atbucskazott egy masik Land Roveren, majd a foldon landolt. Ha erdekel, tudom mellekelni a cikket a kepekkel. Ma amikor taxiztam haza, mondjak a radioban, hogy a Polus Center-nel le van zara az ut, baleset, ember a fldon, metno, rendor, tuzolto … nem a motoros, nem az autos, nem az gyalogos a hibas … mindeketto hibas. Szet kell nezni, ha zold is a jelzes es fekezni kell, ha nem is jon senki az atjaro fele (egyszer en is szinte megjartam, kifutott a tombhaz alol a gyerek es atfutott az atjaron … szerencse ovatos voltam).

  5. kisasszony, azért, mert anno amikor kifejtettem mi bajom a motorosokkal csoportosan jöttek ide a kurva anyázni, és mutatni, hogy ők mennyire fasza és kemény gyerekek. No meg mennyire összetartóak. (Lerugom a tükröd és társai…)

    Kíváncsi vagyok most hol a nagy pofájuk. Persze ilyenkor mindenki elhatárolódik, meg hogy ez kirívó, ritka és egyedi eset. Amikor pedig anyázni kell, akkor mindenki haver aki alatt két kerék van.

  6. Az emberek a hülyék, akik nem tudnak közlekedni. Mindegy, hogy autós, motoros, gyalokos, bringás, stb. Pénteken majdnem elütöttünk egy hülye nőt, aki egy hirtelen gondolattól vezérelve lelépett az útra (véletlenül sem a zebrán) mindezt pár méterre tőlünk. Szóval no komment ahogy mennek néhányan, járművel meg csak veszélyesebbek.

  7. zone, ne legyél már hülye, amíg nem ismered a pontos körülményeket, minek általánosítasz? megint magad alatt vágod a fát 🙂

  8. Abból indultam ki, hogy amellett, hogy rohadt sok hülye motoros van, talán még ennél is több hülye gyalogos, és ha ezek a hülye gyalogosok kerékpárra ülnek, valamiért még hülyébbek lesznek, ezzel új faj születik.

    A többség például képtelen felfogni, hogy a jogalkotók nem hobbizásból írták úgy a kreszt, hogy a zebrán csak TOLVA lehet átmenni biciklivel, mert hiába van nekem az egytonnás ABS-s kocsival rohadt jó reflexem, ha a több tonnás ifa vagy az enyhén gyorsabban közlekedő motoros baromira nem fog tudni megállni, ha 20-30-cal kivágódik/kanyarodik elé egy biciklis. Főleg ha takarásból. (Mint tudjuk, az átlagos gyalogos sebesség 6-8 km/h.)

    Az anyukának meg tök mindegy mi üti el. Persze lehet hogy szabályosan ment át, de akkor meg nem értem, miért releváns, hogy biciklivel volt. Ez mondjuk lehet a híralkotó faszsága. Az viszont baromira nem érdekes, hogy hány gyereke van. Akinek nincs, vagy egy, az haljon meg?

    Na mindegy, lényeg a lényeg: nem kell ismeretlenül ítélkezni.

  9. Mondjuk ebben az a jó, hogy bármelyik csodás motoros oldalt néztem mindenki elhatárolódik a gyerektől. Te pedig látatlanban véded.

    Szerencsétlen szerep az ördög ügyvédjének lenni, nem? 😀

  10. Mondjuk és sem ismerem a részleteket, de már tucatszor megcsinálták velem biciklisek, hogy előttem megy, a zebránál lassít, menet közben leugrik a bicikliről, keresztbe rakja és átmegy előttem jobbról balra a zebrán. Kötelező KRESZ tanfolyamot kellene végezni mindenkinek, aki közúton közlekedik. A biciklisek túlnyomó többségének (tisztelet a kivételnek) halvány fingja nincsen a KRESZ-ről.

  11. Nem védem bazmeg 🙂 Az van, hogy az ítélkezés a bíróság dolga. Személyesen max ha érintett vagyok, vagy ha elég jól ismerem a részleteket (pl. szemtanúja voltam).

  12. Stirlicz, az még a jobbik eset, ha leugrik. Sőt, szabályosan jár el. A gáz az, ha hirtelen nyom egy 90 fokot és átgurul előttem, mert hogy zebraaaaa akkor neki az elsőbbség….

  13. Ákos, így van. Közben megpróbálod kitalálni, hogy ő most akkor gyalogosnak vagy járműnek számít!

  14. Kisalfold.hu-ról a cikkhez tartozó hozzászólásokból:

    342. hozzászólás 2009.06.15. 16:42
    […]
    Amúgy nem ült a biciklin mert patka van a zebránál és útban volt haza felé, nemrég beszéltem a nővérével.

    A motoros f*sz meg 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
    A rendőrségi záró jelentés már tudja a férje és ez őrá tartozik.

    Részvétem Antóni családjának Attilának és 3 fiú gyermeküknek.

    Egyik unokabátya.

  15. Jóhát ez árnyalja, persze. De az ilyen tényeket nem írtad le a posztban. Már ha tények, és amennyire lehet valakinek hinni aki a padkát patkának írja 😀

    Én még mindig azt mondom hogy a bíráskodást hagyjuk meg az arra illetékes szerveknek, az önbíráskodást meg egyes kultúrköröknek (ld. Olaszliszka.)

  16. Nem tartozik szorosan ide, de véleményem szerint mindenki hibázhat. Elég szar szerencsétlen fasznak hogy élete végéig elkíséri ez az emlék, ennél 2 év ánusztágítás is lájtosabb dolog. Már ha olyan fajta, persze, hogy gondolkodik ilyeneken.

  17. Stirlicz, nem, olyankor azt próbálom kitalálni, hogy hogy kerüljem el a balesetet. 🙂 A jogi okoskodás max utána, anyázva.

  18. Hallod te Djzone vagymi… Igazábol nem is érdekel. Minden nap elgázol egy autós halálosan egy gyalogost! Ha motoros gázol akkor egyből a kurva anyját… Hát bizony neked is!
    De neked azért szívesen beverném az orrod, hogy tudd, hogy beszélj…

    A családnak részvétem!

    Üdv: Egy Motoros a sok közül!

  19. Zone látom szúrja a szemed ha valaki kiáll a másikért, és elítéled érte ! ezek szerint te egy olyan tag vagy akinek nincsen ezen a világon senkije aki akár a kisujját mozdítaná érted, mert ha lenne akkor megértenéd a motoros társadalmat és nem csak a pofádat jártatnád teljesen látatlanban! de elárulom neked hogy az igazi motorosok kitaszítják maguk közül a nem odaillő apuci kedvencei kemény csávókat! áruld el nekem okostojás az anyuka tolta a biciklit vagy csak át akart vágtatni a kerszteződésen?

  20. Nem az szúrja a szemem, hogy valaki kiáll a másikért, hanem AHOGYAN ezt teszi.
    Ne hogy már az ÉN oldalamon szidja valaki az ÉN anyámat.

    Az igazi motorosok? A legutóbbi motorosokról szóló írást is „véletlenül” valami 16 éves kistakony rakta ki az egyik csodás oldaltokra. Ő nyílván nem anyuci, apuci kedvence, hanem igazi motoros…

    Szerinted azzal milyen képet festetek magatokról ti nagy motorosok, hogy idejöttök kurvaanyázni, meg veréssel fenyegetni? Gratulálok.
    Ezek után inkább keskeny, mint széles utat kívánok nektek.

  21. Akos417 : javaslom a kresz átnézését a kijelölt gyalogátkelőhellyel kapcsolatban. Nem figyelmetlen paraszt aki lelép, hanem az, aki nem úgy közelíti meg a zebrát, hogy elsőbbségadási kötelezettségének eleget tegyen.
    Normálisabb országokban felfogják a közlekedők, hogy többet ér egy ember élete még akkor is, ha az illető a tilosban megy át az úton. Itt nálunk egy fékhasználatot nem ér embertársunk testi épsége?

  22. djzone, te egy aljas, megosztó, és igen egyoldalu cikket írtál, tehát ne csodálkozz, hogy nem szeretnek. De én azért nem kivánok neked keskeny utakat, ki tudja, hátha téged is szeret valaki.

  23. Hu, most elkezdtem meghatódni és zokogni, közben pedig zsákruhában járni és hamut szórni a fejemre…

    Vannak itt olyanok, akik a saját blogjuknak nézik az oldalam és hozzászólásként egész cikkeket írnak. Jól szórakozom rajtatok.

    Egyébként nagyon örülnék, ha elolvasnátok a hozzászólás mező alatti szösszenetet, nem dísznek raktam ki.

  24. Kicsit elegem van már ezekből az általánosítgatásokból, meg a magadfajtákból is, de nagyon, aki nem tud mást csinálni csak viszályt szítani…

    A zebrán elsőbsége van annak aki átmegy rajta, tökmind1 hogy hogy közelíti azt meg, ha a közelében van, te lassítasz, ha nincs a közelében, akkor is lassítasz ha nem látható be, ez ilyen egyszerű lenne…

    Ez speciel nálam úgy megy hogy ha jön mögöttem valaki akkor átengedem a gyalogost, de ha nem jön mögöttem sehol senki, akkor igenis annyit elvárok hogy várja meg amíg átérek…

    Na most persze lehet anyázni hogy hülye motoros, de én legtöbbet gyalog közlekedek, vagy bringával, vagy autóval, és motorral már nem is lennék hajlandó a városba menni a sok állat miatt… Aki csak azért mert motor le akarnak szorítani, ismeretlenül, azt se tudják ki vagyok, és mégis utálnak… Bár ez sajnos sok esetben bringával is előfordul… És ez nem valami jó érzés, ilyen gyűlölködő emberek között élni…

    Aki elütötte az anyukát(szerintem is mind1, kit is ütött el), az meg nem volt normális, sajnos nem olvastam a cikket, de sok esetben ezért inkább a szülők a felelősek… Ők veszik meg a gyereknek az atombombázót, és ők nem tanítják meg az alapvető szabályokra…

    Azt hiszem csak ennyit akartam írni.
    Ja még annyit hogy senkinek sem az anyját, ha valakivel bajotok van akkor legalább annyi legyen bennetek hogy őt szídjátok és nem egy általatok ismeretlen rokonát, mert ez egy undorító szokás…

    Üdv és béke: Dani

  25. Szebb napot!
    Véleményem szerint alapvető tévedésben vagy!
    Csak két kategória létezik!
    Akik normálisan közlekednek,és akik nem!
    Ebből leszűrheted,hogy tök mindegy,hogy motorral közlekedsz,vagy akár lovaskocsival!
    Balesetek pedig történnek.Ha tetszik,ha nem….
    A motoros ,ahogyan aposztrofáltad:szubkultúrát…pedig ne véleményezd!!
    Főként ha fingod sincs róla!

  26. Tudod Joci (hú a királyok előtt térdre kell-e rogyni?),
    a motoros szubkultúrátokról pont elég az, amit már második alkalommal megmutattok itt nálam.
    A hozzászólók több mint felel 18 éves, vagy akörüli és a kurvaanyádon kívül más érvet nem ismer.

    Lehetséges, hogy nem ismerem a kultúrátokat, de megbocsátasz, ha ezek után kíváncsi sem vagyok rá?

  27. A faszér moderáljátok a hozzászolásomat… lehet hogy mert igazam van!!! Mind1 nagyon nem érdekel…remélem hozzád eljutott Lakatos Zsoltika! Gondolkozz el rajta hogy mekkora pöcs vagy…

  28. Zsoltika… Több tiszteletet, így 18 évesen…

    Egyébként messze nem azért moderálom, amit mondasz, mert lehet hogy igazad van.
    De a két füled közt vannak orbitális gondok, no meg a stílusoddal.

  29. Az én kommentjeimet is kitörli… Dehát… Látszik, honnan jöttél Lakatos…

  30. A királyok előtt nem kell térdreborulni!
    Az EMBER!-mi hatalmas,és főhajtásra késztet!

  31. szar alak vagy! nem is kell ennek megjelennie, elég ha mi tudjuk miről van szó. olyan vagy mint a média, kivágja, ami nem tetszik és végül úgy alakítja a kimenetre az anyagot, hogy ő tűnjön pozitív hősnek. szánalmas vagy, te is tudod, csak tartod a képmutató álcádat.

  32. „Itt szabad hozzászólni, vitatkozni, egyetérteni, hőbörögni, meg mindent, amíg valaki értelmes módon teszi ezt meg, és nem személyekedve.” Légyszives ird le hogy az elözö két hozzászolásom miért nem felel meg ezeknek… ugy gondolom hogy az elsö kettöt emberi módon megfogalmaztam, nem tartalmazott ide nem illö kifejezéseket és témához kapcsolódott! Saját oldaladon könnyu vitatkozni ugy hogy ami nem teccik törlöd… ha azt mondod hogy baj van a 2 fulem között…és hogy nincs igazam…akkor miért baj ha megjelenik amit irok… ha neked van igazad akkor az én véleményem ugyse számit!! Ha vitaforumot akarsz akkor ne szelektáld a véleményeket!

  33. Ványi Dániel Attilának – egyetértek azzal, amit mondasz, kivéve azt, hogy „tökmindegy, hogyan közelíti meg a zebrát a gyalogos”. Egyáltalán nem mindegy. Úgy kell megközelítenie, hogy megfelelően láttassa magát, és meg kell győződnie arról, hogy megadták az elsőbbséget. Ez nyilván nem menti fel a gázolót, de azért két oldala van minden dolognak. Sokszor van úgy, pl. Bécsi úton, hogy mögöttem kilométerekre nem jön senki, tehát a gyalogos simán elengedhetne, és utána nyugodtan átsétálhatna – mivel nem jön semmi. De nem, neki előttem kell lelépnie, mert elsőbbsége van. Hozzáteszem, hogy nyilván ilyenkor mindig megállok, átengedem, stb., csak hát ez a kooperáció teljes hiánya.

  34. Nos, az előbb még azt pedzegetted, hogy honnét jöttem, csak úgy tűnik semmi terhelőt nem találtál rólam. Ugyanis a nevemmel ellentétben, nincsenek csigány gyökereim.

    Node, hatalmasan nagy tévedésben élsz. Ez nem vitafórum, ez a személyes naplóm, amibe igenis azt írok, és úgy ahogyan én akarom, és az fog megjelenni, amit én jónak látok. A sportmotor.hu-n az üzenőfalra felhányhatod a hülyeségeidet, de ide nem.

  35. Jó rendben…megpróbálom mégegyszer megfogalmazni amit elötte kimoderáltál… igazad van, Te oldalad… Nem szeretném azt a motorost védeni aki elütötte a családanyát! Kapja meg a büntetését! De! Azért mert ö hülye volt, és embert ölt, ne a motoros társadalmat szidalmazd! Akárki pár perc alatt utána tud nézni hány autos gázolás, discobaleset, gyorshajtásos halálos baleset stb történik…mig motoros baleset ennek töredéke… szoval ne vedd 1 kalap alá a motorosokat! Igenis vannak normális motorosok… söt a többség ilyen… csak az a baj hogy ha a városba elmegy melletted 140el egy motoros, reakcio: hulye köcsög motoros… de ha elmegy melletted 50el… semmi…észre sem veszed… ha egy motoros balesetet szenved, az elsö arra járo motoros megáll! Azért mondom mert énis megálltam, de a kocsik tovább hajtottak! Szoval ne bántsd a motorosokat! Szidalmazd azt a 19 éves srácot aki elutötte a nöt… vagy ha irsz…ird a végére hogy tisztelet a kivételnek… ha ezeket a sorokat is kimoderálod légyszives irj 1 sort hogy mi volt az oka…

  36. DjZoNe – miért mész bele ezekbe a kicsinyes vitákba? Így elég nehéz a feldobott témáról beszélgetni, ha a maga a moderátor is más se csinál, mint offol. Pl. más blogban már láttam ezt úgy kezelni, hogy a moderátor egyszerűen figyelmen kívűl hagyta az offtopic beszólásokat, és a témához érdemben hozzászóló kommentelőknek válaszolgatott.

  37. Akinek nagy forgalmú blogja van és ebbe -mások szerint- hülyeséget ír, az ne csodálkozzon ha néha anyázzák 🙂 Tudod Zénó, a kurvák esete a baszással…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.