Büszkeség, féltékenység, plágium…

A héten megingott a hitem az általam sokra tartott trance szcénában, több ízben is.
Most erről fogok írni, bár igazából még bambulok magam elé, mert az egyik része picit sokkolt.

trancewars

A képen Paul Van Dyk Anakin Skywalker szerepében, Obi-Wan Kenobi szerepében ATB, Darth Sidioust pedig Tiesto személyesíti meg a képen. Bár önmagában vicces, hogy többen tudni vélik, hogy Planet Love fesztiválon történteknek köze van ahhoz, hogy Tiesto nem rég ATB-vel játszott együtt.

Ami sokkolt az szeptember 5.-én történt a Planet Love Fesztiválon Belfastban. Önmagában irónikus lesz a fesztivál neve, a történtek hátterén.

Szóval, ami biztos, hogy ATB nem játszhatott a fesztiválon, mert Paul Van Dyk állítólag azt mondta a szervezőknek, hogy ha közvetlenül ATB játszik előtte, akkor ő nem hajlandó fellépni.

A rendezvény szervezői azt mondták, hogy azért kényszerültek program módosításra, mert pár dj nem ért oda időben, mert csúszott a repülő járatuk. Ennek ellent mondd az a plakát, amin már a megváltozott program szerepelt…

André annyit nyilatkozott, hogy nagyon szeretné tudni, hogy mi baja van vele PVD-nek az elmúlt 10 évben…

Természetesen PVD kussol, talán nem véletlenül, ugyanis ugye a DJ Mag szavazása zajlik és ha bármit reagál akkor a végén még rosszul jön ki belőle és lecsúszik az első 3 ból…

Amin még meglepődtem Paul Van Dykkal kapcsolatban az ez a videó volt, 1 percnél.

Azért meghívni egy dj-t, akit a trance egyik nagy nevének tartanak (de önmaga azt hírdet, hogy ő nem trensz didzsé, hanem elekrtonikus tánczenét játszik), és beszól azoknak, akik szeretik ezt a stílust. Azért ez meleg, bárhogy nézem.

(Így sok év távlatából, lehet, hogy neki lett igaza, és nincs trance, csak minőségi elektronikus zene)

Az egész sztorit úgy találtam meg egyébként, hogy nézegettem Brunner twitter oldalát, hogy vajon élnek-e még meg hogy vannak a múlt heti baleset után.
És akkor láttam meg ezt:

@atbandre who is paul van dyk? 🙂
2:26 PM Sep 5th from UberTwitter in reply to atbandre

A következő érdekes dolog, ami eddig elkerülte a figyelmem, de a héten a PVD vs. ATB balhé kibogozása közben bukkantam rá Deadmau5 és Marcus Schössow közöti villongásra.

Ők ketten azért fújtak egymásra, mert Deadmau5 hangzást koppintók számára egy fricskaként Deadrat6 álnéven csinált két számot az éles, szarkasztikus és néha-néha már bunkó hangot megütő Marcus Schössow. Majd Norvégiában lett volna egy party, ahol mindketten játszottak volna, ám Deadmau5 keménykedett, így a kis vörös Marcust nem engedték a korongokhoz.

A harmadik dolog, ami a héten kiverte nálam a biztosítékot, az Myon & Shane54 páros zenei vissza éléseit leleplező videó volt. No meg az Anjunabeatses fórum, ami sokkal a videó megjelenése előtt már borzolta a kedélyeket.

Szerettem azt hinni, hogy ez a szcéna más, mint a többi, hogy itt mindenki éli azt, amiről ez a stílus szól.

De hát, nem. Mindegy, megyek vissza a frissen lejött tegnapi Mike Shiver rádió műsorhoz, és inkább nem szeretném tudni mi megy a színfalak mögött…

A végére egy kis muzsika: Adiva Ft. Vicky Fee – How Does it Feel ( Stoneface & Terminal Remix )

“Büszkeség, féltékenység, plágium…” bejegyzéshez 103 hozzászólás

  1. jo hat minden szubkulturaban vannak erdekessegek, fura amikor onmaguk vagy masok altal nagyra tartott eloadok ugy gondoljak, hogy akkor struccolunk a masikra akar feltekenysegbol akar mas miatt

    annyimeg a caption reszhez, hogy a ket kardforgato jakab kozott azert ott figyel deadmau5 mosolya is

    az eredeti postot vegigolvasva azert nem egyertelmu (abbol legalabbis), hogy ki es miert teheto felelosse, pro es kontra megjelenik minden, ellenben elfogultan ugyis dont mindenki ahogy szeretne… nyilvan valami ‘na melyikunk a jobb es nagyobb?’ stilusu osszeeskuves elmelet jellegu pusmogas ez a TW szereploi kozott, eljatszak a balhet, aztan meglesik, hogy kihez huz tobb rajongo – ahah.

    joido

  2. xdb, elolvastam mindent ami volt a PVD vs. ATB témában.

    Ugye Paul Van Dyk nem nyilatkozott, hogy mi a picsa. Viszont, a Planet Loveosok tettek egy meglehetősen vicces és több kérdést is felvető nyilatkozatot, amire az ATB-t kvázi futtató ügynökség reagált (aminek a vezetője történetesen ott volt a rendezvényen vele), hogy ilyet az elmúlt 15 évben nem láttak.

  3. Érdekesek az ilyen posztok, egy olyan világba nyerhetek betekintést amiről csak annyit tudok, hogy tuc-tuc, tuci-tuci, duc-duc. 😀

  4. Mint számomra is kiderült PVD és ATB közt ez az ellentét nem ma kezdődött és valószínűleg nem is mostanában fog véget érni, mindenhol vannak ellentétek, főleg a 3 „Nagy” név közt, ezért sem láthatod pl. ma már együtt játszani Armint, PVD és Tiesto-t(mint ahogy láthattad 2005-ben), mert Armin köztudottan utálja Tiestot. Ezeket tudtuk, ez eddig inkább háttérbe szorult, csak most az „Irigy” vagy a „megvezetett” André kiborította a bilit. Tény, ami tény, hogy PVD nem sokra méltatja az Ő zenei teljesítményét múltját-jövőjét, ez ki is derülhet egy-két interjúból. Paul-ék egyáltalán nem hagyták szó nélkül a dolgot: http://paulvandyk.hyperboards.com/index.php?action=view_topic&topic_id=2768&start=1
    Ő személy szerint szinte biztos, hogy nem fog a témával foglalkozni, ugyanis baromira nem érdekli.
    De íme egy másik hsz:
    http://www.matthardwick.com/forums/showpost.php?p=406143&postcount=23
    Amit hozzá teszek, hogy a Riós buli után egyáltalán nem tartok kizártnak, hogy így is történt.

  5. Matt Hardwick fórumán ezt a bejegyzést én is olvastam, és meglehetősen hasonlónak tűnik ahhoz, ahogy Chris Laketől átvette a szinpadot André.
    Valamint, amikor levonult sem picit volt bunkó autogramm osztásnál. Ott eltört bennem az addigi tiszteletem iránta. ..
    Viszont Markus iszonyatosan meglepett, hogy mennyire normális volt, talán ezért van ő a Top10-ben, mint André csak a 30 ban 🙂

    Érdekes számomra, hogy Above&Beyondék látszólag teljesen jól megvannak Tiestoval és Arminnal is. Ha jól rémlik Jono mondta az egyik műsorában, hogy neki Tiesto a kedvence, mindezek mellett, Armin guestmix is ment náluk.

    A másik vicces, megnézni a tavalyi top10-es listát. Markus, ugye játszik Arminnal, sőt az ASOT 350-en ő volt a segéd házigazda, legalábbis Armint co-host nak nevezte. Aztán ott van Ferry Corsten, akivel szintén játszanak együtt, ahogy történt ez a Electric Zoo Festivalon is.

    Sőt Electric Zoonk kívűl, nyáron Guetta is meghívta Armint Franciaországba közösen fellépni. A Top10-ben eléggé Armin felé fújnak a szelek 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.