Dj Szövetség Díjkiosztó 2010

Napok óta írnak a különböző zenei oldalak a Lemezlovas Egyesület díjátadójáról, no meg arról, hogy Dévényi Tibi bácsi és a pöttyös labdája életmű díjjat fog kapni.

Ezért gondoltam egyet, felhívtam BanDJ-t, hogy érdeklődjek az eseményről.
Mondta, hogy várnak sok szeretettel, így tegnap este a Moulin Rouge-ban voltam, a Dj Szövetség éves díjátadó gáláján.

A programról annyit tudtam előre, hogy átadják az Év Dj-je díjjat, az Év Producere díjjat, valamint az Év Felfedezettje díj is gazdára fog találni, az előre ismeretett életmű djí mellett.

Az év DJ-je díj jelöltjei:

  • Andrewboy
  • Bárány Attila
  • Hamvai P.G.
  • Szatmári
  • Vajkó
  • Wallas

Az év producere díj jelöltjei:

  • Belocca
  • B-Sensual
  • Jay Lumen
  • Myon & Shane 54
  • Stereo Palma

Sikerült, hozzám hasonlóan az utolsó pillanatban befutnom. Még éppen elcsíptem az előtéri állófogadást, no meg egy kép erejéig Tibi bácsit, ahogy éppen az életmű díj előtti átvétel izgalmait megelőzve falatozik. Valamit pár perccel később, ahogy valakinek azt ecseteli hogy a díj mellé azért Niki Beluccit is megkaphatná egy pár napra…

Ahogy szaladtam egy kört hamar felmértem, hogy ez nem egy unalmas sajtó tájékoztatónak ígérkezik, már csak a nagy résztvevő szám miatt sem.

Az est műsorvezetője, a szövetség elnöke Jeszenszky Zsolt volt, aki a közönség segítségét kérte, hogy ne beszéljen sokat. Beszélt arról, hogy a szövetség egyre nagyobb elismertségre tesz szert a szakmán belül, azok körében, akik megélhetéskét és pénzkeresetként tekintik a lemezlovasságot. Beszélt a szövetség fontosságáról, majd emlegetett politikai ambíciókat.

Szó volt arról is, hogy a szövetség által kiosztott díjra lehet jelölni olyanokat is, akik nem tagjai a szövetségnek. Viszont jelölni csak tagok jelölhetnek. A jelölt állítás után pedig egyszerű többségi szavazással döntik el a tagok, hogy melyik díjat ki nyerje.

Az átadó nem volt mentes technikai malőröktől, bár ez főleg VJ oldalon volt jelentős, lévén, hogy a színpad mögött lévő kivetítőn néha nem az jelent meg, aminek kellett volna. Ezt némi derültséggel, és visszafogott nevetéssel intézték el a résztvevők.

Először Bárány Attilát szólította színpadra, az ő tiszte annyi volt, hogy átadja az év felfedezettje díjat. Idén ez a díj Revolutionhöz vándorolt.

A következő elismerés, az Év producere cím volt, amelyet Newl adott át. A felvezetésben utalást tett egy szeptemberi autó balesetre, ahol súlyosan megsérült a páros mindkét tagja. Ebből kitalálható volt, hogy a idén ez a cím nem vándorolhat máshoz, mint Stereo Palmáékhoz vagyis Náksi & Brunner pároshoz. A díjat Attila vette át, mivel Zsolti külföldön van. Érte csendben elmorzsoltunk egy könnycseppet.

Még Tibi bácsi életműdíj átadója előtt, még színpadra hívták B. Tóth Lászlót, aki itt ünnepélyesen felkértek, hogy az elnökségben képviselje a retro szekciót.

Az életmű díj átadására Spigiboy volt hivatott. Közben Jeszi azzal igyekezett poénkodni, hogy kor alapján már Spiginek is kijár lassan az életmű díj. Tibi bácsi egyébként azzal nyugtatta a mostani lemezlovasokat, hogy 20 év múlva, lehet, hogy a ma játszott zenék fog retronak számítani, mert a retro örök.

Amikor az idő elkezdett erősen este 9 felé hajlani, akkor jött el az a pillanat, amikor az est fénypontjának szánt Év DJ-je díj is átadásra került. Nem okozott igazából nagy meglepetést az, hogy ez idén is Bárány Attila lett.

Az esemény zárását követően az esti bulira hangolódásként kezdett el játszani Adalberto egy kicsit új hangzású latin és salsa ritmusokat. Utána pedig Revolution és BanDJ követte. Valamint a program szerint, a díjazottak is a lejátszók mögé léptek aznap este, de én ezt már nem vártam meg.

Ami számomra érdekes volt Bárány Attila egyik hosszabb monológja közben, kitért arra, hogy van olyan, amikor az ember nem választhat szabadon, mert van olyan, hogy nem tud választani, és van olyan is, amikor választani kell

Ebben én igazolva láttam a múltheti Club CUE-s végeredményt.

Igazából sokan bohóckodásnak, és színjátéknak tartják az egészet, ami a szövetség körül zajlik. Szerintem ennyire nem vészes a helyzet, simán arról van szó, hogy ez a dolog gyerek cipőben jár, és vannak még olyan dolgok, amiket ki kell nőnie. Például azt, hogy ugyanazok az arcok forognak a scénában már 10 éve, 1-2 kivételtől eltekintve. Hajlamosak az emberek őket még mindig ajnározni, akkor is, ha már semmit nem tesznek le az asztalra.

Ez nem egyedi eset. Például nemzetközi dj szavazásokat néztem, ahol még mindig jó helyen szerepel Gabriel & Dresden, pedig már 3. éve nem léteznek, mint formáció.

Ne ítélkezzünk, várjuk ki mivé forrja ki magát. Elvégre is, az Apple is, a Google is egy garázsból indult.

“Dj Szövetség Díjkiosztó 2010” bejegyzéshez 66 hozzászólás

  1. Májsztró, azt elfelejtetted megemlíteni, hogy kik nyertek! 🙂

  2. Persze a képekből lehet sejteni, de nem mindenki ismeri fel esetleg az úiembereket…

  3. Asszem elég világosan leírtam, de akkor legyen újra 😀

    Ebből kitalálható volt, hogy a idén ez a cím nem vándorolhat máshoz, mint Stereo Palmáékhoz vagyis Náksi & Brunner pároshoz.

    Amikor az est fénypontjának szánt Év DJ-je díj is átadásra került. Nem okozott igazából nagy meglepetést az, hogy ez idén is Bárány Attila lett.

  4. Elég rossz volt az ivararány. A végén az az Apple reklám meg mi az?

  5. A szövetségben sem jobb az ivararány szerintem 😀

    Egyébként nem apple reklám, csak adalberto macbookról tolta 🙂

  6. „Hajlamosak az emberek őket még mindig ajnározni, akkor is, ha már semmit nem tesznek le az asztalra.”
    Na ez egy 10 pontos mondat volt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.