Euró kiadó automaták Budapesten – újra

Már idejét sem tudom mikor, de legalább 7 éve volt, amikor arról írtam, hogy nincs Budapesten egy normális euró kiadó automata sem, közben sok minden megváltozott, Budapest buli fővárossá vált, és a változás kezdetén ráérzett a folyamatokra az itthon évek óta szunnyadó Euronet, és telerakta a bulinegyedet, és a város számos forgalmas pontját forintot és eurót kiadni képes automatákkal.

Nem tudom az elmúlt években milyen kavicsok és lapos kövek alatt bujkált az Euronet, de az bizonyos, hogy a kilencvenes években kiterjedt ATM hálózattal rendelkezett az országban, majd ezeket szépen leépítette, most pedig így egyszer csak, szinte a semmiből ismét megjelentek. A folyamat valószínűleg nem országos, de a bulinegyedben elég durva, hogy két sarkonként lehet találkozni egy ilyen kék-sárga készülékkel.

Ennek én csak örülök, félreértés ne legyen. Annak ellenére, hogy a helyzet, ami miatt szükségem volt rá anno, már sok-sok éve nem áll fent, így ezt is csak információként írom le azoknak, akiket még esetleg érdekel a téma (a keresési eredmények alapján azt látom, hogy még mindig sokakat) és az első találatuk ide vezet.

“Euró kiadó automaták Budapesten – újra” bejegyzéshez 4 721 hozzászólás

  1. Az Euronet-nél nem lehet felvenni Euro-t csak ha nem Euro-s kártyát használsz. Ha Euro alapú a kártya, csak forintot hajladó kiadni. Ezt jó azért észben tartani, mielőtt valaki ilyen kártyával próbálkozna.

  2. Sziasztok!
    Megnézte már valaki, hogy a képen látható automata valóban ad-e ki EUR-t?
    Én a Fehérvári úton lévővel próbálkoztam, de az csak forintot ad ki a felirat ellenére.

  3. Sziasztok!

    Ezek az automaták pénzVÁLTÓ-ként működnek. Ha EUR-s kártyád van akkor forintot tudsz felvenni (270 HUF-os árfolyamon…) és csak akkor ad ki EUR-t ha HUF-os kártyát teszel be. Gondolom azt is fantasztikus árfolyamon :).

    Ez biztos mivel felhívtam őket és megkérdeztem miért nem tudok felvenni EUR-t EUR-s kártyáról. A válasz az volt: – Uram abban nekünk mi lenne az üzlet? 🙂 Végülis igazuk van csak ezt jelezhetnék valahol.

    Marad az OTP-s 2 automata csak az a kérdés, hogy ott lehet használni külföldi kártyát vagy csak OTP-s ügyfeleknek van fenn tartva.

  4. Én próbáltam még régi ePassporte kártyával ( 8 éve, amikor az eredeti bejegyzés született ) és akkor működött.

  5. Most viszont biztos nem működik. Beszéltem közben az OTP-vel és megerősítették, hogy a Deák F. u. 5-7 szám alatt lévő automatából lehet felvenni EUR-t és NEM csak OTP-s kártyával.

    Nyitva tartás: 0-24.

    Remélem tudtam segíteni.

  6. Szóval, ha jól èrtem; a Deàk tère lèvő OTP-s,automata Külföldi (EUR) kàrtyàval is ad ki EUR-t.Kèrdès csak a komissió ott is, ugyebàr?

  7. Szia,
    elvileg váltási díj, mint olyan nincs, viszont az OTP árfolyamaival számol, ami olyan, amilyen.

  8. Az euronetes ATM egy átverés. Eurós kártyáról csak forintot hajlandó kiadni. Lényegében HUF-ban terheli meg az EUR számládat, amit a számlavezető bank vált a napi banki árfolyamon.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.