Wááááááááááááááááá

Wááááááááááááááááá.
Egy kis apró technikai és amerikai jogi/történelmi faszság következik. Akinek nincs nagyon affinitása ezekhez, az akár lapozhat is.

1986-óta az amerikai szövetségi törvényekben elő van írva a téli/nyári óra átállítás, de ez több államban nem történik meg, mivel az államok saját törvényei ezt fellül bírálhatják.

Elvileg közös ún. MST időzónában tartoznak ezek az államok: Arizona, Colorado, Új-Mexikó, Wyoming, Idaho és Montana. Az egyetlen probléma, hogy ebben az időzónában vannak olyan területek, ahol van téli/nyári időszámítás (angol rövidítéssel DST). A DST március második vasárnapjától november első vasárnapjáig van életben. Arizona államban a Navajo Nationbe tartozó területek követik csak az óra állítást, az állam többi területe nem.

Ezt azért mondtam el, hogy megértsétek az informatikai problémát amit ez okoz. Lévén, hogy a szervereink amiket az oldalaink futnak az Arizonai Phoenixben vannak egy szerver hotelben.

A rendszer szerinti idő pontos volt, sőt az MST időzóna is. De, a PHP az MST időzónát America/Denvernek veszi, (amennyiben ez nincs külön beállítva a php.ini-ben) ami Colorado állam, és náluk van DST. Vagyis, ha a php.ini-ben nem állítjuk át a date.timezone értéket a pontos területre, akkor nem a helyi időt fogja mutatni, az év nagyrészében.

Gondoljatok bele, ez mondjuk milyen gubancokhoz, szinkron vesztéshez, és egyéb nyalánkságokhoz vezethet…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.