Beszélgessünk a kultúráról

Egy tegnap esti eset kapcsán gondoltam, hogy ejtek pár szót a kultúráról, a kultúrált szórakozásról, ez empátiáról, a beilleszkedésről, a rasszizmusról, és hasonló dolgokról.

A történet önmagában úgy indult, hogy békésen üldögéltünk Holdudvarban, egy szolidabb társasággal (Kalóz és kangi, Eszter, Ákos, P34k, Totya) amikor látjuk, hogy a szomszéd asztaltól, egy erősen sötét bőrű fiatalember a kerítéshez siet, majd ott éppen végzi a dolgát. Ezt Imrével nem tudtuk teljesen szó nélkül hagyni, ezért a már kiürült koktélos poharunkból némi jéggel igyekeztük felhívni a figyelmét nem tetszésünkre.

Dolga végeztével odajött hozzánk, és próbált angolul valamit nyekeregeni, de egyikünk sem értette hogy a mi akart lenni. Majd felvilágosítottuk róla, hogy ez itt egyébként Európa, itt nem szokás még egy nyitott szórakozó helyen sem a kerítés mellé hugyozni, főleg ha 20 méterre van a mellékhelység. Ezt annyira nem nagyon akaródzott megértenie, a vele lévő cionid származású, egyébként magyarul értő hölgy pedig nekünk ugatott, hogy fejezzük már be.

Kalózzal biztosítottuk róla, hogy akár nyers erő demonstrációval is hajlandóak lennék az igazunkról meggyőzni a kedves eltévedt urat. Akinek az angol tudása megállt a pornó filmek szintjén, vagyis csak annyit tudott hangoztatni, hogy „suck my dick”.

Mindketten úgy éreztük, hogy a mondandónk morális súlyát nem képes elhordozni, és átszűrni a mámoros éjszaka tovatűnő zajai közül. Ezért felhagytunk a szópárbajjal, ami egyébként is túlságosan egyoldalúra sikerült. Némi kedves beszólogatásokat még megpróbált, amire jellemzően „Go and harvest cotton” jellegű erősen rasszista beszólásokat kapott válaszul. A kedves vele lévő hölgy pedig affektált, hogy hagyjuk már békén.

Erősen elgondolkodtam azon, hogy eljátszom a Ravasz, az agy és két füstölgő puskacső című filmből ismert drága jelenetet, amikor egy paraszt modorú embert egy szórakozó helyen pofán köptek valami durva töménnyel, majd felgyújtották.

Nos, de hogy valami mondandóm is legyen, a történetben. Rasszisták voltunk-e? Igen, határozottan. De nem azért mert a srác pigmentjeinek a színe nem harmonizált az elvárásainkkal. Hanem elsősorban a paraszt és minden kritikán aluli viselkedésének, és sekély gondolkodás módjának szólt.

Sosem voltam fajgyűlölő, szerintem alapvetően az európai nép nem is lehet az, tekintettel a múltunkra, a fajok közti keveredésekre. Nem értem egyébként, amikor valaki bunkó, kulturálatlanul, állatiasan szórakozik, ezt pedig valaki szóváteszi, akkor rögtön a származásra kell gondolni?

Véletlenül sem arra, hogy az adott egyén egy gyalogfarok, akit azonnal ivartalanítani kellene, hogy a hasonló mocskok ne lepjék el a világot, a következő évszázadokban.

A magam részéről mindenkor kiállok az igazamért, és az igazság bajnokaként szokásom viselkedni a legtöbb helyzetben. Ilyen a személyiségem, a skorpió lét egyik velejárója az asztrológia szerint.

Az este folyamán megtörtént, hogy ugyanazt a sarkot nézte ki magának egy másik srác, ekkor újra szólásra emelkedtünk mindketten, de végülis ezt észlelve a delikvens barátai, inkább odébb vitték.

Egyébként nem értem, hogy miért mindig a négerek, az erősen pigmentált indo-kárpátiodok, és a cionid kisebbség elemei hangoztatják, hogy rasszizmus van. Közülük is főleg azok, akik nem tudnak megfelelni az elvárt viselkedési, és kulturális normáknak. Bár ez az imént említett csoport szinte valamennyi tagjára igaz, bár ismerek pár üdítő kivételt. Nem bántjuk az afgánokat, még akkor sem ha csadorban járnak az utcán, nem bántjuk a tájokat, a vietnámiakat, a kínaiakat, a japánokat, mert be tudnak illeszkedni, élik a saját világukat a saját körükben, nem balhéznak, nem hangoskodnak, és nincsenek szem előtt.

Érdekes egyébként, hogy valahogy mindig azok bélyegeznek meg rasszizmussal társadalmi csoportokat, akik a társadalmi és viselkedési normák befogadásának legcsekélyebb jelét sem mutatják.

Amikor idegen országban van az ember, nem az lenne a normális, hogy a rendelkezésére álló mentális eszközökkel felmérje az adott népcsoport normáit, és igazodjon hozzá? Ha kínában lennék, kínai társaságban, valószínűleg én is élnék a köpőcsésze használatával, mert szokás…

Ennyit a mai népnevelésemről 🙂

“Beszélgessünk a kultúráról” bejegyzéshez 36 hozzászólás

  1. Agyonbonyolítod. A srác be volt baszva, hugyoznia kellett, lusta volt elmenni a wc-ig vagy nem tudta hol van. Ettől persze még paraszt, de hülyeség ezt visszavezetni mindenféle kultúrára, származásra. Szerintem valakit jéggel dobálni se kulturált dolog, elég lett volna odaszólni neki. Persze lehet, hogy csak én vagyok békeszerető ember, hozzátéve hogy azért én is arcon csaptam volna, ha a végén eltalál az eléggé elbénázott köpésével.

  2. Jóhát sajnos elején nem voltam ott 🙂 De már akkor tudtam, hogy nem gáz, ha lemaradtam, mert úgyis post lesz belőle 😀

  3. „… kikerte a legpusztitobb ereju csernobil-koktelt, majd szemenkopte az illetot…” hmm, ha jol emlekszem, jol ideztem a filmbol, habar nem szeretek felbujto lenni, de egybol rakaptal a gondolatra… muhaha:D
    all in all elmondhato, hogy a zsak megtalalta a foltjat, tekintve, hogy a lanyzo sem allt a helyzetkezeles magaslatan. foleg akkor nem, amikor mar reszunkrol lecsengoben volt ez az egesz, de harcias kisbaratunk – valoszinuleg hormonjaitol vezerelve – megprobalta demonstralni a ‘ki a nagyobb kakas’ elv vegeredmenyet. hozzateszem tok feleslegesen, ugyanis a lanyzot meg budosbottal sem piszkaltam volna meg…

    uff me spoke

  4. ajjjajjjajjjajjj kultúra.
    gondok vannak…
    késő van, nem akarok pampogni.

  5. Hát, ha már kulturális poszt, akkor mindenhol legyen már kult_u_rális, és kult_u_rált, így rövid u-val.
    Anyway, az, hogy a zsidókat nem zsidóként emlegeted, inkább rasszista, mint nem.

    Tudom, biztos szeretsz mostanában:D

  6. Értem, szóval ha leírom, hogy zsidó, akkor zsidózom, tehát rasszista vagyok. Ha azt írom hogy cionid, akkor neonáci vagyok („Cion bölcsei”), tehát megint csak rasszista… Akkor mit mondhatok? Izraeliek?

  7. A zsidó megnevezést a zsidók nem értik rasszistaként. A hangsúly, és a mondanivaló tölti meg rasszizmussal. Alapvetően jobb szeretik a zsidó megnevezést, mint mindenféle egyéb becézéseket.

  8. akiket te cionid kisebbségnek nevezel az nem cionid és nem kisebbség a „pigmentált indo-kárptiodok” meg pláne nem. a zsidó nem sértő. én például állandóan zsidózom. és olyan jól esik.

    „közülük is főleg azok, akik nem tudnak megfelelni az elvárt viselkedési, és kulturális normáknak”
    ezen először meg felment az agyvizem,mert ki látott már nem kulturáltan viselkedő zsidót, aztán hahhhaahhhaaaa mégicccsak eszembe jutott nem is egy, akik hmmm nyilvános helyen hasonló helyzetbe kerültek. aztán az is eszembe jutott, hogy van-e olyan ember, aki ne végezte volna már el a dolgát nyilvános helyen? csak van aki jól csinálja, van akit meg elkapnak és kitiltanak a morriból, mert béna. 🙂 😀

  9. Én még sose hugyoztam le senem kerítést senem kapualjat senem házfalat. Régimódi-e vagyok? A nagyonmax az erdőben volt a fa :$

  10. ezeket én sem. de akkor még nem volt olyan érzésed, hogy minnnyábehugyozokolyanrészegvagyoknembíromkihazáig vagy aztakurvadesokanállnakabudielőttinkábbmegyekazpmögöttibokrokhoz.

  11. Namost egyrészt: baromi ritkán iszom.
    Másrészt: Ha mégis (kb itt lehet abbahagyni a röhögést), akkor úgy tervezek, hogy nem várom meg az inger legvégét, amikor már robban a hugyhólyag, hanem előre tervezek. Ugyanez vonatkozik a hazaindulásra is, el lehet menni indulás előtt wc-re, senki nem tiltja. 🙂

  12. Ha valaki tajparaszt es a kerites melle pisal, tokmindegy milyen borszine van az nem rasszizmus. Szimplan nem tanitottak meg viselkedni. A magyar is ugyanugy odahugyozik…

  13. Hát én azzal kurvára nem értek egyet hogy taplo viselkedesre taplon reagal valaki. Ettol nem lesztek jobbak nala. Ugyanaz a szint. Epp csak ez volt az egyszerubb megoldas…

  14. Szeretem, amikor valaki nem vállalja fel a nevét.

    Én itthon vagyok, ez az én hazám, és olyan lesz, amilyenné tesszük, vagy hagyjuk válni. Én nem fogom hagyni hogy bárki, akárki az orrom előtt hugyozzon egy szórakozó helyen.

    De biztosan bennem van a hiba.

  15. hát, lehet hogy durva volt a dobálás, de mi mást lehetett volna vele tenni? mert kellett az nem kétséges. 🙂 esetleg a farkánál fogva kihúzni a vécébe!

  16. Lenyeg, hogy europa globalisan rasszista.. De kulturalisan vagyunk azok. Letezik asszimilacio, mikro ugye valaki lemond az altala tanult/oroklott/stb kulturarol/szokasokrol, van integracio, mikor meg beilleszkedik a tarsadalomba. A tobbsegi tarsadalom nem akar eroszakkal asszimilalni, integralast viszont preferalja, kulonben letrejon egy olyan reteg, akivel nem lehet mit kezdeni, es mikor sok ido utan eszbekap, addigra az a reteg mar finom eszkozokkel nem integralhato.. Last indokarpatalja kishazankban..

    Masreszrol szeretnem latni, hogy ugyanazok az emberek akiket felhaborit egy kiebbseg megitelese mikor haborodik fel azok az agybetegsegen, mikor mi vagyunk a bunos nemzet, meg a melymagyarok, illetoleg mikor pampognak a tenyesztett tudosok, h itt midnenki keveredett, es nincsenek is magyarok mar.

  17. hja, es elobbihez hozzatennem, hogy hasonloert felkoncolnak europa barmely mas orszagaban.. Na mind1, junius 4ike van, inkabb emlekezzetek arra, milyen evfordulo van..

    Vegezetul pedig egy idezet: „Magyarnak lenni nem etnikai, hanem etikai kerdes.”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.