Húsvét, meg minden

Igazság szerint így most lassan hajnali három felé kanyarodik az órám, azon gondolkodom, hogy mocsok gyorsan el kellene húznom aludni. Mivel reggel indulnom kellene ismét Dunapatajra, valószínűleg az egyik utolsó közös húsvéti ebédre.

Eddig a nagyszülők miatt jártunk le mindannyian unokák. Most viszont ez az apropó megszűnt, így nem tudom mennyire lesz majd a jövőben erre affinitásunk.

No de, egy dolog fog segíteni legyűrni a hajnali utazással kapcsolatos hírhedt ellenérzésem; késő délután már valószínűleg aszfalt lesz a lábam alatt és ismét a budapesti miliőt élvezhetem. Függök ettől a várostól mentálisan komolyan. Iszonyúan hiányzik.

“Húsvét, meg minden” bejegyzéshez 24 hozzászólás

  1. Pedig tudhatnád hogy a vidékieknek(!) az a dolguk, hogy fikázzák a fővárost. Nem számít, ha több éve itt vannak, akkor is csak azt szabad terjeszteni, hogy bunkók az emberek, sok a csöves meg a kutyaszar. Tessék csak beállni a sorba! 🙂

  2. ákos, haggyad má ez egy paraszt! (csak hogy beálljak a budapestiek sorába) 🙂

  3. Zone, én ha rád nézek, valóban egy városi ember jut eszembe. Fővárosi. De ha kinyitod a szád… :DDDD

    (Jajj, ne bánccccssss :))))

  4. Hello Ákos, bocs h ismeretlenül megszólítalak.Több hsz-od olvastam már, de ez most nálam (vidékinél) kiverte a biztosítékot.
    Laktam Bp-en, magyar vagyok, és mint ilyen, szeretem az országot, és bizonyos szempontból Budapestet.
    De nagyon nem tetszik ahogy általánosítasz.
    Én, mint vidéki lokálpatrióta sosem mondtam hogy „bunkók az emberek, sok a csöves meg a kutyaszar”. Bunkó ember mindenhol van (sok budapesti barátom van, egyik sem bunkó) ,csöves megint csak, kutyaszar is akad vidéken is.
    Tény h Pesten több, de ha ezt arányaiban nézzük, akkor egyenlő a felosztás (szvsz).
    Viszont én mint VIDÉKI mégsem szeretek Bp-re utazni. És ennek nem az általad megjelölt 3 ok az oka, hanem az, hogy Bp-en -sztem- élni lehet, de lakni nem. Nekem túl zsúfolt, túl zajos, túl „sűrű”, és túl gyors a főváros.
    Gépkocsival közlekedni pld egyenesen lehetetlen…kátyúk, dugók, szmog, zaj, füst és bűz…kb ez uralja a várost.
    A közlekedési morálról, és arról h a város nem hogy ennyi, de fele ennyi autót sem bírna el a felépítése miatt, már nem is beszélek.
    Igen, aláírom, hogy erről nem ti, budapestiek tehettek. Vagy nem csak ti. De ettől még sajnos így van.
    Ezzel állítanám szembe a vidék csendjét, nyugalmát, tiszta levegőjét (itt is vannak bunkók, csövesek és kutyaszar is:P)…
    Még egyszer elnézést, és sorry a hosszú hsz miatt is, de ez nagyon nem akart bennem maradni 🙂 További szépet, (én a magam részéről szívesen sétálnék most egyet a szigeten, csak ne lenne olyan körülményes eljutni oda:D)

  5. Zone, Magyarország (sztem) legszebb városában lakom (én lenni lokálpatriota :P), de neked itt is hiányzott az „aszfalt” 😛 Nc…:P És még mocira sem ültettelek -.- Pedig… 😛 😀

  6. meglepne ha akos elolvasta volna
    be kell valljam en sem birtam a vegeig
    bunko videki vagyok 🙁

  7. Pedig elolvastam, el szoktam, ha nekem írnak. Kedves Trisha, nem tudom mi verte ki a biztosítékot, az írásomban egy nagy adag irónia volt. Tény, hogy sok vidéki (már az is vicces, hogy sokan erre sértődnek be), tehát NEMfővárosi osztja az észt pestről és az is tény hogy sok pesti nézi le a vidékieket. Nincs statisztikám, hogy melyikből van több, de akik ismernek, tudják, hogy meglehetősen sok vidéki barátom van és rohadtul nem eszerint válogatom őket. Zsúfoltság? Hát persze… kicsit ki kéne szakadni a belvárosból és akkor a vidékiek is láthatnák, hogy vannak igenis élhető részek, én pl egy csendes, családi házakkal teli utcában lakom, kb semmi se emlékeztet pestre, csak ezt a „túristák” nem látják, mert semmi érdekes nincs erre. Marad a kutyaszar, a csöves, no meg a kátyú (miért, az máshol nincs? de.)

  8. Kedves Ákos, a biztosítékot az általánosítás verte ki:) Az irónia viszont (nem ismerlek) így írásban nekem nem jött át, sorry. Büszke vagyok a városra ahol élek (Tata), mindemellett mint utaltam rá ismerem és szeretem Bp élhető részeit. Jómagam Óbudán, valamint Wekerlén laktam, mind2 élhető:) A probléma csak az, hogy Tatáról előbb eljutok Bp-re, mint a Deákról a Nagyváradira (csak has példa volt) és nekem mint írtam ez a fő problémám. A hsz-oddal meg csak az volt h nem szeretem az általánosítást:)
    Egyébként meg én sem nézek le soha senkit, pláne nem az anyagi helyzete, az iskolázottsága vagy a lakóhelye miatt. :)Erről viszont ZoNe barátunk tud igazolást nyűjtani:)
    „Marad a kutyaszar, a csöves, no meg a kátyú (miért, az máshol nincs? de.)”—>”Bunkó ember mindenhol van (sok budapesti barátom van, egyik sem bunkó) ,csöves megint csak, kutyaszar is akad vidéken is.” :P:)
    Már megint nem fértem bele 2 sorba:$:D

  9. Trisha, na, pl Óbudán és Wekerlén nem élnék, ezek szerint alacsonyabb az ingerküszöböm, mint neked 🙂 Ja, és Tata meg rohadt jó hely, sokszor voltam már ott… Na, ennyit az általánosításomról. (Akkor is igaz, amit írtam nagyon sok vidékiről.)

  10. Ákos:D Ezek szerint nekem már csak egy idegenvezető kell, és a végén még csupa pozitív véleméyem lesz a Bp-i dugókról:DEgyébként a „nagyon sok vidéki”-vel már sajnos egyet kell értenem, mintha tényleg „trendy” lenne Bp-et savazni…de ez pro és kontra igaz vidékre is, de a fejekben nem lehet rendet tenni:S ZoNe pld itt is hiányolta az aszfaltot:P:D De mi egyezzünk ki egy döntetlenben:D

  11. Zone csak azért hiányolja az aszfaltot mert hiányzik neki a motorozás _____D

  12. Gondoltam rá h 4 kerék helyett 2 kerékkel megyek ki érte a vasútállomásra…de így is sikerült belehajtanom a traffiba -.-
    Mocival meg még esélyesebb lett volna -.-

  13. …és még surf-özni sem volt hajlandó velem, a vitorlázásról meg a golfról nem is beszélve -.-
    😀
    Cserében folyamatosan hallgattam a megjegyzéseket aszfalthiányról meg érdekes műszaki cikkekről -.-
    opp ez öngól volt -.-
    😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.