Munka és munkaszüneti napok 2009

Nos, szintén az elmúlt éves gyakorlat szerint, és a saját okulásomra utánna jártam, hogy mégis milyen munka-, illetve munkaszüneti napokra kell számítanunk a 2009-es évben.

Munkaszüneti napok 2009

Frissítve!

Kezdődik a felfordulás rögtön az év elején, mivel január 2. péntekre esik, ezért ezt pihenőnappá nyílvánították országunk pásztorai és vezértlő fejedelmei. Talán ez lehetne minden évben így, gondolva az új évi megpróbáltatások kiheverésének tényére. Ezt a napot nem kaptuk ám meg ajándékba, ezért ezt január 10.-én szombaton fogjuk majd ledolgozni.

Közben március 15. csendesen vasárnapra esik, így ő munkanap szempontjából nem túlzottan érint minket majd.

A következő hétköznapi munkaszüneti nap húsvét hétfő, vagyis április 13, amikor majd mindenki tojásban, sonkában, kölniben, vagy éppen szódában fog úszni.

Ezt követi a verseny naptárunkban május 1., ami szintén péntek, szóval munka ünnepés hosszú hétvégére kell majd itt is számítani.

Ezután megállíthatalanul következik a katolikus ünnepi naptár következő jeles bástyája, pünkösd hétfő, ami idén június 1.-re esik.

A következő legális lógásra augusztus 20.-áig kell várnunk, amit idén megtoldunk majd egy 21.-i pihenőnappal, így varázsolunk egy újabb négy napos hétvégét, ünnepelve az állam, és álom alapítást. Öröm az örömben, hogy ezt a 21.-ét 29.-én fogjuk ledolgozni.

A következő piros betűs nap, az utóbbi évek gyakorlata alapján, a nemzeti utcára vonulás napja és molotov koktélozás, pajzs törés, gyújtogatás, monyonle, kordon borogatás és a borda törések dedikált napja lesz, vagyis október 23, péntek.

A következő szépséges, és számomra nagyon kedves – no meg Horn Gyula óta – piros betűs ünnep november 1, sajnos vasárnapra esik. No igen, itt leszek majd negyed évszázados…

És így a végefelé ismét beérünk majd a fenyő, fahéj és bejgliszagú ünnepkörbe, ahol is idén az a nagy trükk lesz, hogy december 19. munkanap, ami ismét egy szombat beáldozását jelenti, ellenben december 24. a korábbi gyakorlattal ellentétben pihenő nap lesz.

[ad]

Szóval akkor foglaljuk össze

# Munkanap Pihenőnap
1. január 10. január 2.
2. augusztus 29. augusztus 21.
3. december 19. december 24.

A január 10-re tervezett munkanap mégsem lesz, hanem helyette március 28-án fogjuk majd húzni az igát, vagy valami ilyesmi 🙂

“Munka és munkaszüneti napok 2009” bejegyzéshez 34 hozzászólás

  1. Azt már írtam, hogy van olyan ország, ahol ha eleve szombatra vagy vasárnapra esik egy ünnep, akkor azt a napot KIFIZETIK? 🙂

  2. Ausztráliában ha egy ünnepnap hétvégére esik, akkor a rákövetkező hétfő lesz a munkaszüneti nap. 2008-ban ilyen volt a január 26-i Ausztrália Nap, amit jan 28-án „ünnepeltünk meg”, 2009-ben meg karácsony lesz ilyen (mármint dec 28-a lesz a munkaszüneti nap).

  3. Szerintem az 56-s szekcióból a Molotov koktélozás, döntögetés sorából kihagytad a tankos városnézést T34-el.

  4. Szép napot! Azt olvastam egy oldalon, hogy Pünkösd május 31. szerintem így a Pünkösd hétfő június 01-re esik. ???

  5. Milyen kicsi a világ… jómagam 24 éves leszek november 1-én…:)

    Kérdésem: pünkösd vasárnap sima vasárnap lesz, vagy a boltok nem lesznek akkorse nyitva? Köszi a választ!

  6. Szia Den,

    legjobb tudomásom szerint, pükösd vasárnap és hétfőn is a boltok zárva lesznek.
    Amugy, milyen érzés mindig kijavítani az embereket, hogy nem halottak, hanem mindenszentek napján születtél? :):)

  7. Zone, de te Hal(L)ottak napján születtél-.- :DD
    (Ez lehet hogy gyenge volt?-.- :DD)
    (Marha humoros vagyok ma… is:DD)

  8. Tud valaki segiteni? December 31- munkanap vagy nem?
    A főnökömnek fogalma sincs róla,és persze pont du-i rendelésünk lenne…Itt kell üljek majd este 19.00-ig?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.